Αυτό το παράξενο σκάφος μπορεί να μοιάζει σαν ένα πλωτό κουτί, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο πολυτελές πλωτό σπίτι στον κόσμο και θα μπορούσε να γίνει δικό σας για λιγότερο από ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο.

Διαθέτει πολυτελή σαλόνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέα 360 μοιρών ακόμη και ρετιρέ.

Αν και μοιάζει με διαμέρισμα, το ονομαζόμενο Overblue μπορεί να πλεύσει κατά μήκος των ωκεανών, καθώς είναι το πρώτο πλωτό σπίτι που έχει σχεδιαστεί για χρήση στην ανοιχτή θάλασσα.

Η ομάδα του κ. Grotti που ανέλαβε το σχεδιασμό του εντυπωσιακού σκάφους, εστίασε ώστε αυτό να έχει αυξημένη σταθερότητα, ταχύτητα και άνεση.

Μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας, η εταιρεία έχει μόλις ξεκινήσει δύο μοντέλα, ένα πρότυπο σκάφος 44 τετραγωνικών ποδιών και μια πιο πολυτελή έκδοση 54 τετραγωνικών ποδιών. Σχεδιάζουν επίσης μια έκδοση για ένα πολυτελές σκάφος 64 τετραγωνικών ποδιών.

Το κόστος για το Overblue με τις τρεις καμπίνες ξεκινά από τις 240.000 λίρες και φτάνει τις 600.000 λίρες για το μεγαλύτερο μοντέλο.

Κάθε σκάφος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το γούστο του πελάτη με μια σειρά από πρόσθετες παροχές, όπως ένα ηλεκτρικό σκίαστρο και ένα «έξυπνο» σύστημα που παρακολουθεί κάθε πτυχή του σκάφους από μία οθόνη.

Ο Rok Babarovic της εταιρείας Overblue, δήλωσε: «Τα περισσότερα γιοτ που πωλούνται σήμερα είναι παρόμοια, αλλά σπάνια κατασκευάζονται έτσι που να καλύπτουν τις ανάγκες των αγοραστών στον τομέα της άνεσης, της ασφάλειας, του χαμηλού κόστους και της εύκολης συντήρησης.

«Τα μεγαλύτερα ζητήματα που πάντα είχε ο ιδρυτής της Overblue, Raffaele Grotti, ένας έμπειρος ιστιοπλόος με μεγάλη εμπειρία στα σκάφη ήταν η έλλειψη άνεσης και η στενότητα διαστάσεων, έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο προσφέρει όλη την πολυτέλεια ενός σπιτιού σε ένα σκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!