Το περασμένο φθινόπωρο, ο Anthony Bourdain, ο αγαπημένος γευσιγνώστης και «σκληροπυρηνικός» εστιάτορας, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ανοίξει μια τεράστια αγορά τροφίμων στο Pier 57, στον ποταμό Hudson στο Μανχάταν.

Σχέδια για το χώρο περιλαμβάνουν μια λαχαναγορά, καντίνες με street food, ένα τεράστιο μπαρ που θα σερβίρει στρείδια, ένα φούρνο, χασάπικα, tapas bar, ένα μαγαζί που θα πουλάει τσάι, ένα μαγαζί με γλυκά και κέικ ακόμη και ένα εξωτερικό κήπο για μπύρα με ασιατική αισθητική.

Όπως δήλωσε ο Bourdain οι λάτρεις του φαγητού θα μπορούν να απολαμβάνουν «δεξιοτεχνικά κομμένο ζαμπόν Iberico αλλά και σούπες laksa, κινέζικα νουντλ με αρνί, βιετναμέζικη σούπα pho και ένα τίμιο μπάρμπεκιου, όλα σε ένα μέρος».

Το SuperPier αναμένεται να ανοίξει το 2017. Ήδη έχει αγοράσει μια μεγάλη έκταση η Google για να μεταφέρει τα γραφεία της. Μαζί με το πρότζεκτ του Bourdain σίγουρα θα γίνει το πιο χοτ σποτ της Νέας Υόρκης στο προσεχές μέλλον.

Ο Bourdain κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με μερικά από τα πιάτα που θα ήθελε να υπάρχουν στο μενού της αγοράς.

Δείτε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές του

Hainanese κοτόπουλο με ρύζι, Σιγκαπούρη

Bun Thai, Βιετνάμ

Beef Brisket και Shrimp Wonton Noodle Soup, Χονγκ Κονγκ

Char Kway Teow, Σιγκαπούρη

Χοιρινό Μπάρμπεκιου και ψητή χήνα, Χονγκ Κονγκ

Μπακαλιάρος και χταπόδι Ceviche tostada, Μεξικό

Sarawak laksa, Μαλαισία

Ρύζι Geylang claypot, Σιγκαπούρη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!