Προσοχή: Αυτό είναι το παιχνίδι που είναι εθιστικό όσο και η κοκαΐνη (βίντεο)

Προσοχή: Αυτό είναι το παιχνίδι που είναι εθιστικό όσο και η κοκαΐνη (βίντεο)

Το Fortnite, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το 2017 μέχρι και σήμερα, είναι χωρίς αμφιβολία το διασημότερο παιχνίδι στον κόσμο. Όμως 2 γονείς από τον Καναδά κατέθεσαν πρόσφατα αγωγή μέσα στην οποία αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι «εξίσου εθιστικό με την κοκαΐνη».

Το δικηγορικό γραφείο Calex Légal του Μόντρεαλ κατέθεσε αγωγή για λογαριασμό δύο γονέων κατά της μητρικής εταιρείας Fortnite, Epic Games. Μέσα στην αγωγή υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το Fortnite απελευθερώνει στον εγκέφαλο ντοπαμίνη με ρυθμό που είναι παρόμοιος με την κοκαΐνη και τον χημικό εθισμό. Μάλιστα οι γονείς και η νομική τους ομάδα πιστεύουν ότι η Epic Games δημιούργησε σκόπιμα το Fortnite με σκοπό να είναι όσο πιο εθιστικό γίνεται.

“Οι Epic Games, όταν δημιούργησαν το Fortnite προσέλαβαν ψυχολόγους και “έσκαψαν” στον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια προσπάθεια να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο εθιστικό”, εξήγησε ο δικηγόρος της Calex Légal, Alessandra Esposito Chartrand . “Έβγαλαν εν γνώσει τους στην αγορά ένα πολύ, πολύ εθιστικό παιχνίδι το οποίο ήταν επίσης προσανατολισμένο προς τη νεολαία”.

Επιπλέον η Calex Légal οικοδομεί την υπόθεση της στην ίδια λογική με αγωγές που είχαν γίνει εναντίον των εταιρειών καπνού. Το 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ αποφάσισε ότι οι εταιρείες καπνού δεν προειδοποιούσαν επαρκώς τους καταναλωτές για τους κινδύνους του καπνίσματος.

Το δικηγορικό γραφείο ισχυρίζεται ότι η Epic Game ήξερε ότι το Fortnite ήταν εθιστικό και έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα για να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις παρενέργειες.

“Στην περίπτωσή μας, οι δύο γονείς ήρθαν και μας είπαν: Αν ξέραμε ότι ήταν τόσο εθιστικό και ότι θα κατέστρεφε τη ζωή του παιδιού μας ποτέ δεν θα τον αφήναμε να παίξει το Fortnite ή θα τον παρακολουθούσαμε πολύ περισσότερο “ προσέθεσε εκπρόσωπος της Calex Légal

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει αποκαλυφθεί το πόσο που θέλουν οι γονείς από την Epic Games, αλλά εικάζεται ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.