ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε την Κυριακή για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε την Κυριακή για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Η καλή εβδομάδα από την Κυριακή φαίνεται.

Αν φροντίσεις την Κυριακή σου να κάνεις τα σωστά πράγματα, θα ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με μεγαλύτερη φόρα. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις από αυτήν χωρίς να στερέψεις εντελώς από ενέργεια.

Ετοίμασε τα γεύματά σου

Το να μαγειρέψεις, αν όχι για όλες, για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας θα σε γλιτώσει από μεγάλο άγχος. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα πλεονεκτήματα του να παίρνεις ταπεράκι στη δουλειά και του να τρως σπιτικό φαγητό. Σε αυτά, πρόσθεσε ότι γλιτώνεις το άγχος της προετοιμασίας και την καθημερινή σκέψη “τι θα φάω σήμερα στη δουλειά;”.

Διάλεξε τα ρούχα σου

Το να στέκεσαι κάθε πρωί μπροστά από τη ντουλάπα σου για να αποφασίσεις τι θα βάλεις στο γραφείο είναι πραγματικά μια μικρή σπατάλη χρόνου. Μπορείς να σκεφτείς από την Κυριακή, ανάλογα με τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις σου, τα outfit που θα επιλέξεις. Έτσι, θα έχεις extra χρόνο τα πρωινά σου για να χουζουρέψεις ή να πιεις καφέ στο σπίτι.

Καθάρισε το χώρο σου

Το πώς είναι το σπίτι ή το δωματιό σου παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς νιώθεις κι εσύ. Δεν χρειάζεται να κάνεις γενική αλλά να ξοδέψεις λίγο χρόνο την Κυριακή να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου στα συρτάρια, να βάλεις τα βιβλία σου στα ράφια και να πετάξεις τα άχρηστα πράγματα που υπάρχουν γύρω γύρω. Θα καταλάβεις την διαφορά όταν ξυπνήσεις το πρωί σε έναν τακτοποιημένο χώρο ή επιστρέψεις το απόγευμα και όλα είναι σε σειρά.

Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα

Αυτό είναι ο βασικός κανόνας! Αν επενδύσεις χρόνο να κάνεις λίγο self care θα δεις αμέσως τα αποτελέσματα στη διάθεσή σου. Αυτό θα σε κάνει να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου ανανεωμένη. Ακόμα κι αν απλά δοκιμάσεις να κάνεις μάσκες ομορφιάς, μπάνιο με αιθέρια έλαια ή απλά αράξεις να δεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου

Το να θέσεις έναν γενικό στόχο, είναι σημαντικό. Σκέψου τι είναι αυτό που θες να έχεις καταφέρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πώς θες να νιώθεις κατά τη διάρκειά της; Από το να πίνεις περισσότερο νερό μέχρι το να θες να ρίξεις τους ρυθμούς σου. Αυτό θα λειτουργήσει σαν οδηγός σε όλα όσα κάνεις.

Φτιάξε πλάνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί να έχεις τις εκρεμμότητες στο μυαλό σου, κράτα σημειώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην αγχώνεσαι για όλα μαζί αλλά για αυτό που έχει κάθε φορά προτεραιότητα. Ολοκληρώνοντας μία μία τις εκρεμμότητές σου θα σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.