Αυτές είναι οι πόλεις της Ελλάδας που βρίσκονται σε… μια διαρκή κόντρα

Αυτές είναι οι πόλεις της Ελλάδας που βρίσκονται σε… μια διαρκή κόντρα

Ποιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη; Υπάρχουν και άλλα…ντέρμπι.

Όταν είναι να βρούμε αντίπαλο απέναντί μας, ξεχνάμε τα πάντα και ενωνόμαστε σαν γροθιά. Όταν όμως ο εχθρός όμως αρχίζει και εξαφανίζεται, τότε τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Αυτή είναι η Ελλάδα και ας έχει αποδείξει ότι… ποτέ δεν πεθαίνει.

Όταν λοιπόν δεν μας φταίνε… οι Γερμανοί για τα πάντα, οι Έλληνες κρατούν έριδες και κόντρες από τα παλιότερα χρόνια, σε σημείο που δεν θέλουν οι μεν να ακούνε για τους δε.

Ποιοι είναι αυτοί;

  • Οι κόντρες μεταξύ των ελληνικών πόλεων:

ΑΘΗΝΑ vs ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κλασικό ντέρμπι. Σουβλάκι ή καλαμάκι; Λεμονάδα ή λεμονίτα; Σε λέω ή σου λέω; Οδήγαγα ή οδηγούσα; Καλού-κακού, αν είστε από την μία πόλη και βρεθείτε στην άλλη, αλλάξτε πινακίδες.

BOΛΟΣ vs ΛΑΡΙΣΑ: Γενικά, οι Λαρισαίοι αποκαλούν «πόλη» τον τόπο τους και «χωριό» τον Βόλο. Οι Βολιώτες φυσικά δεν μπορούν να αμφισβητήσουν πως η Λάρισα είναι πόλη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό δεν ισχύει για τον Βόλο!

ΑΓΡΙΝΙΟ vs ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: «Tεχνητή» κόντρα. Μια κόντρα που ξεκινάει για κρατικά κονδύλια και δημόσια έργα και καταλήγει να είναι τοπική. Χαλαρά πράγματα εδώ πάντως. «Μεσολογγιτομάχοι» οι μεν και «Αγρινιοτομάχοι» οι δε: έτσι τους αποκαλούν οι περισσότεροι κάτοικοι των δυο πόλεων.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ vs ΧΑΝΙΩΝ: Για τους Ηρακλειώτες, η Κρήτη είναι κατά βάση το Ηράκλειο και όλοι οι υπόλοιποι. Για τους Χανιώτες από την άλλη, το Ηράκλειο είναι μια πόλη που τυχαίνει να συνορεύει με την Κρήτη. Κανείς δεν θυμάται για ποιο λόγο διαφωνούν αλλά όπως και να έχει δεν θέλουν ούτε να βλέπονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΛΗΞΟΥΡΙ vs ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Οι δυο πόλεις της Κεφαλλονιάς έχουν μια πραγματικά πολύ μεγάλη κόντρα η οποία φέρεται να κρατάει από το μακρινό 1700! Στα βάθη του χρόνου λοιπόν, περίπου στα μέσα του 18ου αιώνα, ο μόνος αξιόλογος οικισμός του νησιού ήταν το Ληξούρι. Τότε άρχισαν οι κάτοικοι από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου να κατεβαίνουν και να εγκαθίστανται στο λιμάνι του Αργοστολίου και σιγά-σιγά διαμορφώθηκε ως το αντίπαλον δέος του Ληξουρίου. Μετά το ένα έφερε το άλλο και η κόντρα κρατάει μέχρι σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.