Ας μην κρυβόμαστε, πάμπολλες φορές, έχει τύχει σχεδόν σε όλους μας, να θέλουμε να ανοίξουμε το βάζο με την αγαπημένη μας μαρμελάδα και παρόλο τις προσπάθειες να μη μπορούμε γιατί έχει… «κολλήσει».

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το ανοίξετε πανεύκολα και χωρίς να παλεύετε. Δείτε πώς:

Θα χρειαστείτε τα εξής: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα. Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά το καπάκι από το… δύσκολο βάζα θα ανοίξει.

Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Θέλει προσοχή ώστε να μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό. Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε τις δουλειές σας και επιστρέψτε για να ξεκολλήσετε το σκληροτράχηλο καπάκι που σας έχει σπάσει τα νεύρα: Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι. Το πρόβλημά σας λύθηκε!