ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα ποτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο σέξι και με αυτοπεποίθηση!

Αυτά είναι τα ποτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο σέξι και με αυτοπεποίθηση!

Μπορεί μέχρι σήμερα, να πιστεύαμε πως το αλκοόλ ανεξαρτήτως τι ποτό καταναλώνουμε, μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και πιο «κεφάτα», οι επιστήμονες έρχονται και αναφέρουν πως το αλκοόλ διεγείρει και άλλα συναισθήματα και πως το κάθε ποτό μας κάνει να νοιώθουμε και κάτι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, τα βαριά ποτά, όπως η βότκα, το τζίν και το ουίσκι, προκαλούν έντονα συναισθήματα, κάνοντας μας να νοιώθουμε πιο σέξι, ενεργητικοί και με αυτοπεποίθηση!

Την ίδια στιγμή βέβαια, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, επισημαίνουν ότι τα ίδια ποτά μπορεί να προκαλέσουν και αρνητικά συναισθήματα, όπως επιθετικότητα, νευρικότητα, ακόμη και να σας κάνουν να ξεσπάσετε σε κλάματα.

Και μπορεί τα παραπάνω ποτά να διεγείρουν τα πάθη, ωστόσο υπάρχουν άλλα που μας χαλαρώνουν, όπως το κόκκινο κρασί και η μπίρα. Βέβαια, το κόκκινο κρασί μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε κόπωση, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το λευκό κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες, περισσότερο από τους άνδρες, συσχετίζουν πιο εύκολα το αλκοόλ με κάποιο συναίσθημα, με εξαίρεση την επιθετικότητα. Από την άλλη, οι άνδρες και ιδίως όσοι πίνουν πολύ, είναι επιρρεπείς πολύ περισσότερο να συσχετίζουν το αλκοόλ με την επιθετικότητα.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, αξιολογώντας δεδομένα από 30.000 ανθρώπους.

​Όπως εικάζουν δε, τα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλούνται ανάλογα με το ποτό που πίνει κάποιος, ενδεχομένως συνδέονται με τη διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, καθώς και με την ποσότητα που καταναλώνεται, ενώ ρόλο μπορεί να παίζει και ο διαφημιστικός τρόπος προώθησης του κάθε ποτού και με τι το έχει συνδέσει κάθε λαός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Πάντως, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, επιλέγουμε ποτό με βάση τη συναισθηματική μας κατάσταση ή με το πώς πιστεύουμε ότι θα μας κάνει να αισθανθούμε ένα ποτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.