Το ψυγείο είναι από εκείνες τις συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας και συνήθως αμελούμε να τις καθαρίζουμε τακτικά.

Πολλοί καθαρίζουν το ψυγείο μόνο όταν λερωθεί, αλλά στην πραγματικότητα ο καθαρισμός του θα πρέπει να γίνεται κάθε τρεις μήνες, ενώ τυχόν λεκέδες θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως με ένα πανί ποτισμένο με αντιβακτηριακό σπρέι, το οποίο είναι ασφαλές για τα τρόφιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μία φορά την εβδομάδα, καλό θα είναι να καθαρίζετε ψίχουλα, αποφάγια και υγρά που μπορεί να έχουν πέσει, ειδικά εάν υπήρχε κάποιο ωμό κρέας στη συντήρηση. Είναι εξίσου σημαντικό, σε εβδομαδιαία βάση, να πετάτε τάπερ με παλιό φαγητό, φρούτα ή λαχανικά που έχουν χαλάσει και κονσέρβες ή συσκευασίες που έχουν παρέλθει την ημερομηνία λήξης.