ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αυτές οι προμήθειες γραφείου… δεν πρέπει να λείπουν από το work from home σου!

Το work from home είναι ιδανικό εάν… κατορθώσεις να έχεις πάντα στο γραφείο σου τα απαραίτητα είδη γραφείου!

Αυτές οι προμήθειες γραφείου… δεν πρέπει να λείπουν από το work from home σου!

Το work from home ή αλλιώς στα ελληνικά, η εργασία από το σπίτι, έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Αν και η αφορμή που πυροδότησε την ανάγκη να δουλέψουμε από το σπίτι ήταν η πανδημία του covid, το work from home ήρθε για να μείνει. Έτσι, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στήσει και διατηρήσει στο σπίτι τους ένα γραφείο. Είναι όμως το ιδανικό; Διαθέτουν τα είδη γραφείου που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν σε μια απαιτητική καθημερινότητα;

Αν αναρωτιέσαι και εσύ ποια είναι αυτά τα αναλώσιμα που πρέπει να υπάρχουν στο γραφείο σου, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, καθώς ετοιμάσαμε για εσένα μία μικρή… «λίστα». Πάμε να δούμε πώς θα εξοπλίσεις το γραφείο σου.

Γραφική ύλη

Αν και ζούμε σε μια εποχή όπου το χαρτί και το μολύβι έχουν παραχωρήσει την άλλοτε κραταιά αίγλη τους στα smartphones και στα pc, η γραφική ύλη παραμένει ακόμη όμως σημαντική. Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ όπως είναι εδώ και το τετράδιο και το στυλό. Μια σημείωση της στιγμής και μια υπενθύμιση ενός ραντεβού, ένα post it με τον αριθμό ενός τηλεφώνου ή ένα πρόχειρο σκίτσο βρίσκουν πάντα τον τρόπο να υπάρχουν σε μια απαιτητική καθημερινότητα γραφείου. Το να διαθέτεις λοιπόν τα κατάλληλα είδη γραφικής ύλης είναι ακόμη μια απαραίτητη προϋπόθεση για την εύλογη λειτουργία για ένα γραφείο στο σπίτι. Από στυλό, μολύβια και μαρκαδόρους μέχρι διορθωτές και γόμες δεν πρέπει να λείπουν από το γραφείο σου.

Post it

Ποιός δεν… αγάπησε τα post it; Αυτά τα μικρά πολύχρωμα χαρτάκια που σε… σώζουν την πιο κρίσιμη στιγμή; Από τη σημείωση μιας ιδέας της στιγμής μέχρι μιας υπενθύμισης τα αυτοκόλλητα χαρτάκια είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικά για το γραφείο σου στο σπίτι. Τα post-it είναι πλήρως βοηθητικά στην οργάνωση της καθημερινής σου εργασίας αλλά και στην ιεράρχησή της.

Συρραπτικό

Μη γελάς! Το συρραπτικό είναι ένα από τα απαραίτητα «εργαλεία» για ένα γραφείο. Αρχικά, βοηθά στην οργάνωση και την ταξινόμηση των εγγράφων σου. Μπορείς να ενώσεις πολλές σελίδες μαζί μετά την εκτύπωσή τους και να τις κρατήσεις ή να τις μοιραστείς με όποιον θέλεις. Δεν πρόκειται ποτέ να φοβηθείς για το εάν θα.. τσαλακωθεί το έγγραφο της συνεργασίας σου με τον πελάτη! Εάν έχεις συρράψει όπως πρέπει τις σελίδες τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το παραμικρό. Επίσης, μιας και γνωρίζουμε ότι η ώρα στο γραφείο πρέπει να περνάει και δημιουργικά, ένα συρραπτικό μπορεί να μεταμορφωθεί στη στιγμή σε εργαλείο DIY. Από κάρτες και κολλάζ μέχρι άλλα… χειροτεχνήματα, το συρραπτικό είναι ο βοηθός σου.

Οργάνωση γραφείου

Επειδή ξέρεις και εσύ καλά πως ένα γραφείο που δεν είναι οργανωμένο δεν πρόκειται να αυξήσει την παραγωγικότητά σου, οφείλεις να το κρατάς πάντα καθαρό και άνετο. Σπουδαίο ρόλο εδώ διαδραματίζουν τα προϊόντα οργάνωσης. Το ήξερες ότι εάν επιλέξεις να διατηρείς φακέλους, διαχωριστικά αρχείων, ντοσιέ, κλασέρ κ.α. για να φυλάξεις από τα σημαντικά σου έγγραφα έως τα πρόχειρα, τότε αυτόματα καθιστάς πιο λειτουργικό και ευπαρουσίαστο το γραφείο σου; Το να διαθέτεις ένα σύστημα οργάνωσης είναι απαραίτητο. Μπορείς να βρίσκεις εύκολα και να έχεις πρόσβαση αρκετά γρήγορα σε ό,τι και εάν ψάξεις. Καλό ε; Κάνε το λοιπόν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο… χρόνος είναι χρήμα. Όλα αυτά τα είδη γραφείου θα συνδράμουν τα μέγιστα στον εξορθολογισμό των πρακτικών εργασιών και συνάμα στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλή δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.