Υπάρχει μια λεπτομέρεια, που θα πρέπει να σου γίνει συνήθεια κάθε φορά που αποφασίζεις να βάλεις το κρέας στην κατάψυξη.

Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια ημέρα, το βάζεις στην κατάψυξη όπως είναι τυλιγμένο με το χαρτί από το κατάστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να το μεταφέρεις σε σακούλα τροφίμων. Αμφότεροι οι μέθοδοι είναι θεμιτές, ωστόσο ξεχνάς κάτι σημαντικό: να το χωρίζεις σε μερίδες ανάλογα με το φαγητό που θέλεις να φτιάξεις.

Εάν βάλεις ολόκληρη την ποσότητα, χωρίς να τη χωρίσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι το κρέας να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεπαγώσει, αλλά και να πρέπει να το μαγειρέψεις όλο μαζί, αφού το ξεπαγωμένο κρέας δεν μπαίνει ποτέ ξανά στην κατάψυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση που θέλεις να καταψύξεις κιμά, αποφάσισε εκ των προτέρων για ποιο φαγητό τον προορίζεις, ώστε να αποφασίσεις τις ποσότητες που θα πρέπει να τον χωρίσεις. Για να θυμάσαι ποια ποσότητα είναι για ποια συνταγή, γράψε μια σημείωση πάνω στο χαρτί ή τη σακούλα.