Τα 4+1 προϊόντα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης

Τα 4+1 προϊόντα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης

Εσύ ήξερες πως υπάρχουν κάποια προϊόντα τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα, ακόμη και μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους;

​Από τη φροντίδα του δέρματος έως το μαγείρεμα, κάποιες εναλλακτικές χρήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς στην αρχή, πιστεύαμε ότι τα χαλασμένα τρόφιμα και τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι ληγμένα, πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά τώρα καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να βρούμε νέες χρήσεις για αυτά.

Αβοκάντο

Εάν τελικά δεν χρησιμοποιήσεις το απόλυτα ώριμο αβοκάντο σου και τώρα η εμφάνισή του είναι κάπως μαύρη (γενικά άσχημη), μην το πετάξεις καθώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου. Το χαλασμένο αβοκάντο μπορεί να γίνει μια υπέροχη ενυδατική κρέμα. Απλά λιώσε το και άπλωσέ το σε στεγνά μαλλιά. Άστο να καθίσει για τουλάχιστον 6 ώρες και ξέπλυνέ το με το σαμπουάν και το μαλακτικό που χρησιμοποιείς συνήθως.

Να θυμάσαι ότι τα μαλλιά σου μπορεί να δείχνουν ξηρά στην αρχή, αλλά αφού τα πλύνεις 2 φορές, θα γίνουν λαμπερά και απαλά.

Ενυδατική κρέμα και καθαριστικό προσώπου

Εάν έχεις μια ενυδατική κρέμα ή ένα γαλάκτωμα καθαρισμού που έχει λήξει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τον καθαρισμό και το γυάλισμα τσαντών και πορτοφολιών. Απλά πρόσθεσε μερικό από το προϊόν σε μια μπατονέτα και άρχισε να γυαλίζεις.

Κρέμα ξυρίσματος

Η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους μετά τη λήξη της. Είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό βρωμιάς και λιπών επειδή τα τραβάει στην κυριολεξία. Αλλά το πιο εκπληκτικό πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να καθαρίσει το σημείο κάτω από τα νύχια σου. Απλώς άπλωσε λίγη κρέμα και καθάρισέ τα με μια οδοντογλυφίδα.

Οδοντόκρεμα

Επειδή η οδοντόκρεμα περιέχει απορρυπαντικό, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων από το χαλί και μπορεί ακόμη και να καθαρίσει τις μπογιές από τους τοίχους (εσύ που έχεις μικρά παιδιά ξέρεις..). Επιπλέον, μπορείς να λευκάνεις και να καθαρίσεις τα παπούτσια του τένις και την οθόνη του τηλεφώνου σου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ξινής μυρωδιάς από τα μπιμπερό.

Φυστικοβούτυρο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φυστικοβούτυρο μπορεί να σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν τελειώσει η κρέμα ξυρίσματος. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση επειδή είναι πλούσιο σε λάδι, το οποίο θα κάνει το δέρμα σου λείο και δεν θα στεγνώσει την επιδερμίδα σου μετά το ξύρισμα. Τέλος, θα μείνει πολύ απαλό το δέρμα σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.