ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτός είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στο κόσμο – Δεν φαντάζεστε πόσα κιλά σηκώνει (βίντεο)

Αυτός είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στο κόσμο – Δεν φαντάζεστε πόσα κιλά σηκώνει (βίντεο)

Ο Martin Licis με καταγωγή από τη Λετονία, αλλά μεγαλωμένος στις ΗΠΑ κέρδισε το 2019 τον τίτλο του “World’s Strongest Man” καταλαμβάνοντας τη κορυφή με πολύ κόπο γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος.

Σε ηλικία 4 ετών οι γονείς του μετακόμισαν στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ο μικρός Martin κάθε καλοκαίρι πήγαινε για διακοπές στη Ρίγα, δίπλα στον παππού του, που ήταν αγρότης και παλιός αθλητής άρσης βαρών.

Εκεί έμαθε τη σκληρή δουλειά αλλά και τα μυστικά της άρσης βαρών, συνήθεια που του έγινε εμμονή όταν γύρισε τις ΗΠΑ και ένα περιστατικό bulling του άλλαξε τη ζωή.

Καθώς περίμενε το λεωφορείο, ξυλοκοπήθηκε άγρια από 3 μεγαλύτερα παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, και να μείνει στο σπίτι αρκετό καιρό.

Όταν ανάρρωσε γράφτηκε σε γυμναστήριο, ενώ παράλληλα ακολουθούσε όσα του είχε μάθει ο παππούς του.

Ήταν πάντα εύσωμος, αλλά με τη γυμναστική το κορμί του πήρε τεράστιες διαστάσεις μετατρέποντας τον σε ένα μικρό γίγαντα.

Ξεκίνησε να εργάζεται μετά το σχολείο σαν personal trainer, ενώ παράλληλα δούλευε και σε γυμναστήρια σαν το παιδί για όλες τις δουλειές.

Το 2019 ήταν η χρονιά του όταν σήκωσε μια μπάρα 340 κιλών για 9 συνεχόμενες φορές.

Ο τίτλος ήταν δικός του και ο ίδιος δήλωσε ότι ένιωσε δικαιωμένος για τη αφοσίωσή του στη γυμναστική για τόσα χρόνια.

Γυμνάζεται καθημερινά 4 ώρες ενώ καταναλώνει ημερησίως γεύματα 8000 θερμίδων.

Φέτος δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο, αφού έπεσε τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, ενώ ήταν βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.