Αυτά είναι τα 17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με τους άλλους

Αυτά είναι τα 17 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με τους άλλους

Υπάρχουν πράγματα που είναι αυστηρά προσωπικά και άλλα που έχουμε μάθει να τα μοιραζόμαστε.

Ποια είναι αυτά; Για παράδειγμα δεν σας έχει τύχει να δανείσετε έστω για λίγο σε φίλη σας τα ακουστικά του κινητού σας τηλεφώνου ή να ακούσετε μαζί ένα τραγούδι; Να είστε διακοπές και να μοιραστείτε με την κολλητή σας την κρέμα ημέρας από το ίδιο βάζο;

Αν σας έχει συμβεί , τότε πρέπει να διαβάσετε την παρακάτω λίστα, γιατί προφανώς δεν γνωρίζετε ποια είναι αμιγώς προσωπικά πράγματα που πρέπει να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας.

1. Σαπούνι
Οι πιο σοβαροί κίνδυνοι που διατρέχουμε είναι το Norovirus (στομαχική διαταραχή) και ο σταφυλόκοκος (MRSA CA-), ένα βακτηρίδιο που προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις και ασθένειες.

2.Πετσέτες
Οι μολυσμένες πετσέτες μπορούν να μεταδώσουν μολύνσεις από μύκητες στο δέρμα, ακμή, ακόμα και τα ίδια επικίνδυνα βακτήρια CA-MRSA που μπορούν να επιζήσουν σε ένα σαπούνι.

3.Σφουγγάρι
Ένα μολυσμένο σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις όπως ακμή, μύκητες των νυχιών, ακόμη και δερματοφύτωση.

4.Ξυραφάκι
Δεδομένου ότι το ξύρισμα προκαλεί εκδορές και κοψίματα, τα ξυράφια μπορεί να μεταφέρει ασθένειες του αίματος όπως η ηπατίτιδα και το AIDS.

5.Νυχοκόπτες
Η κοινή χρήση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μύκητες των νυχιών ή ακόμα και τους τύπους του HPV που προκαλούν πελματιαία κονδυλώματα.

6. Τσιμπιδάκι φρυδιών
Σχετικά ακίνδυνο αν χρησιμοποιείται μόνο για την αφαίρεση των φρυδιών. Δεν ισχύει το ίδιο θέλετε να πιέσετε ένα σπυράκι και στη συνέχεια το δανειστεί κάποιος άλλος.

7.Κρέμα από βαζάκι
Τα μικρόβια εύκολα μεταφέρονται κάθε φορά που ένα …δάχτυλο μπαίνει στο βάζο της κρέμας και γεμίζει από βακτήρια όπως στρεπτόκοκκο ή σταφυλόκοκκο.

8.Trimmer Μύτης
Η κοινή χρήση των κουρευτικών μηχανών της μύτης θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

9.Μηχανή κουρέματος
Η κοινή χρήση μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το πρόσωπο ενός ατόμου πάνω στο δέρμα ενός άλλου αυξάνοντας τον κίνδυνο για ακμή και θυλακίτιδα.

10.Αποσμητικό roll on
Το αποσμητικό σε roll on, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις αν τα μικρόβια εισχωρήσουν στο δέρμα ή τις τρίχες μετά το ξύρισμα.

11.Lip Balm
Ο ιός του απλού έρπητα, μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ δύο ανθρώπων που μοιράζονται ένα lip balm,ακόμη και αν το μολυσμένο άτομο δεν έχει ορατές πληγές.

12.Ελαφρόπετρα
Γενικά η ιδέα του να μοιραστείτε την ελαφρόπετρα που είναι γεμάτες ακαθαρσίες από νεκρό δέρμα, είναι καλή ιδέα.

13.Oδοντόβουρτσα
Εάν τα δύο άτομα που μοιράζονται μια οδοντόβουρτσα έχουν κακή στοματική υγιεινή, το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει εως και αιμορραγία στα ούλα.

14.Οδοντόπαστα
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο αν θα αγγίξει το στόμιο του σωλήνα στις τρίχες της οδοντόβουρτσας.

15. Σκουλαρίκια
Να θυμάστε να τα αποστειρώνετε με οινόπνευμα πριν και μετά την ανταλλαγή.

16. Σαγιονάρες
Μπορεί να αναρωτιέστε τι μπορεί να πάθετε από τις σαγιονάρες, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι εύκολο για τον μύκητα και τα βακτηρίδια από το πόδια ενός ατόμου να ζήσουν στα παπούτσια, ειδικά αν αυτά είναι αρκετά σε υγρή κατάσταση.

17. Ακουστικά
Οι μελέτες δείχνουν ότι ακουστικά μαζεύουν πολλά από τα βακτήρια των αυτιών. Αν πρέπει να τα μοιραστείτε, μην ξεχάσετε να τα σκουπίσετε πολύ καλά με καθαρό οινόπνευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.