
Πολλά αντικείμενα έχουν κατασκευαστεί για να δουλεύουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο εμείς – όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι – συνήθως αγνοούμε.
Παρακάτω, θα βρεις μια λίστα με οκτώ πράγματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείς λάθος. Κάποια από αυτά ίσως να σε εκπλήξουν.
Τα 8 αντικείμενα που χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο στο σπίτι σου
Πολλοί κάνουμε λάθη με το πλυντήριο πιάτων, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Το παραγεμίζουμε, βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα ανάποδα, ή ξεπλένουμε τα πιάτα πριν τα βάλουμε μέσα – κάτι που, ναι, αποτελεί λάθος. Επίσης, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε: Το πλυντήριο θέλει κι αυτό καθάρισμα. Αν δεν το καθαρίσουμε, τα υπολείμματα του φαγητού θα παραμείνουν στο φίλτρο, το νερό δεν θα στραγγίζεται σωστά, με αποτέλεσμα τα πιάτα να βγαίνουν λίγο λιγότερο βρώμικα απ’ ότι τα βάλαμε.
Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε βάζουμε το κινητό μας να φορτίζει. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς. Ποιος να περίμενε, λοιπόν, ότι αυτό μπορεί να βλάψει την μπαταρία του; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, όταν το κινητό μένει στο ρεύμα για τόσες ώρες, η μπαταρία φθείρεται γρηγορότερα. Επίσης, αναφέρουν πως ο ιδανικός τρόπος να το φορτίζεις, είναι μέχρι η μπαταρία να φτάσει το 70% ή 80%.
Αν δεν προθερμαίνεις τη σχάρα, το φαγητό δεν θα ψηθεί ομοιόμορφα. Αν νομίζεις ότι όλα τα σημεία της ψησταριάς έχουν την ίδια θερμοκρασία, κάνεις λάθος. Πρέπει να μετακινείς το φαγητό από τη δυνατή στη χαμηλή φωτιά για να ψήνεται σωστά. Ακόμα, σε περίπτωση που ανοίγεις συνεχώς το καπάκι για να ελέγξεις το φαγητό, χάνεις θερμοκρασία και χαλάς τον ρυθμό του ψησίματος.
Αν προσθέτεις μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού, τα ρούχα όχι μόνο δεν καθαρίζουν, αλλά μπορεί οι λεκέδες να γίνουν χειρότεροι. Δώσε βάση στην ποσότητα και διάλεξε το σωστό είδος απορρυπαντικού για το πλυντήριό σου.
Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι άνετα και εύκολα, τα ανοξείδωτα όμως; Αν σου φαίνονται δύσκολα, υπάρχει τρικ: Πρέπει να τα περιποιηθείς λίγο, πριν τα χρησιμοποιήσεις. Λίγο λάδι, λίγη υπομονή και το τηγάνι σου θα γίνει σχεδόν όσο αντικολλητικό όσο είναι και τα άλλα.
Φαντάζεσαι να έχεις γεμίσει την κατάψυξη με μαγειρεμένα φαγητά και ωμά κρέατα – και σε λίγες εβδομάδες να τα δεις χαλασμένα; Αυτό συμβαίνει, όταν την παραγεμίζεις ή όταν καλύπτεις τον αεραγωγό, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σωστά ο αέρας. Επίσης, φρόντισε να τη ρυθμίσεις στους 0 βαθμούς και να το επιβεβαιώνεις με θερμόμετρο ψυγείου, γιατί οι ψηφιακές ενδείξεις δεν είναι πάντα αξιόπιστες.
Ναι, ξεχωρίζεις τα λευκά από τα σκούρα ρούχα και μπράβο σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να προσέξεις μόνο αυτό. Για παράδειγμα, επίλεξε σωστό πρόγραμμα (αν δεν είσαι σίγουρος, μια ασφαλής επιλογή είναι το κρύο νερό), μην το γεμίζεις πάνω από τα 2/3 και, πολύ βασικό, άφηνε την πόρτα ανοιχτή, μετά τη χρήση, για να στεγνώνει το εσωτερικό και να μην πιάσει μούχλα.
Πόσες φορές έχεις βγάλει το Pyrex από το ψυγείο και το έχεις βάλει απευθείας στον φούρνο – ή το αντίστροφο; Πολλές; Ναι, τα Pyrex είναι ανθεκτικά, αλλά οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να τα σπάσουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να προθερμαίνεις τον φούρνο πριν βάλεις το σκεύος, αφού πρώτα, βέβαια, του έχεις δώσει χρόνο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.