ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτά είναι τα οκτώ σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε υψηλό IQ

Τα τεστ IQ μετρούν τις διανοητικές ικανότητες και δυνατότητες

Αυτά είναι τα οκτώ σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε υψηλό IQ

Αν δεν έχετε κάνει ποτέ τεστ IQ και αναρωτιέστε αν έχετε υψηλή νοημοσύνη, τότε, τα παρακάτω οκτώ σημάδια στον χαρακτήρα σας, μπορούν να σας δείξουν ότι έχετε υψηλή ευφυία.

Δείτε αναλυτικά:

1. Μαθαίνετε γρήγορα

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι έχουν υψηλό IQ μαθαίνουν γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σε θέση να κάνουν ουσιαστικές συνδέσεις για να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει.

Τα άτομα με υψηλό IQ έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται γρήγορα νέες έννοιες, σύμφωνα με τα Κέντρα Κώδικα Εγκεφάλου των ΗΠΑ. Διαθέτουν ισχυρή ικανότητα να αποκτούν και να διατηρούν γνώσεις σε διάφορους τομείς, επιτρέποντάς τους να διαπρέψουν σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον.

2. Έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Το να έχετε υψηλό IQ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ιδιοφυΐες που στερούνται βασικών κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Ωστόσο, η συναισθηματική νοημοσύνη συνδέεται στενά με το υψηλό IQ. Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να έχουν αυξημένη επίγνωση των συναισθημάτων τους και είναι πιο έμπειροι στην κατανόηση και την ενσυναίσθηση των συναισθημάτων των άλλων.

3. Διατηρείτε τις γνώσεις που αποκτήσατε στο δημοτικό

Αν θυμάστε πράγματα που μάθατε στο δημοτικό σχολείο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι υψηλού IQ. Οι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να μάθουν σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά διατηρούν επίσης γνώσεις που έχουν μάθει σε όλη τους τη ζωή», λέει ο Dobson για άτομα που κερδίζουν υψηλούς βαθμούς στο τεστ.

4. Μπορείτε να εξηγήσετε περίπλοκα πράγματα με απλούς όρους

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι πιο εντυπωσιακοί για τους άλλους αν χρησιμοποιούν δύσκολους όρους και έννοιες — και πράγματι το να έχεις ένα ευρύ λεξιλόγιο είναι σημάδι υψηλής ευφυΐας. Ωστόσο στην πραγματικότητα μία σημαντική ένδειξη ευφυίας είναι να μπορείς να εξηγείς δύσκολες έννοιες με απλούς όρους και λέξεις της καθημερινότητας.

Άτομα που έχουν υψηλό IQ μπορούν να μιλούν με ορολογία, αλλά μπορούν επίσης να εξηγήσουν περίπλοκες ιδέες σε έναν μαθητή της τρίτης δημοτικού».

5. Έχετε κριτική σκέψη

Η κριτική σκέψη είναι ένα άλλο σημαντικό σημάδι υψηλής νοημοσύνης. Εάν μπορείτε να δείτε μια κατάσταση και να έχετε μια αντικειμενική ανάλυση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε υψηλό IQ.

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι με υψηλό IQ διαπρέπουν στη λογική και την κριτική σκέψη. Μπορούν να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αντικειμενικά, να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ φαινομενικά άσχετων εννοιών και να κάνουν ακριβείς κρίσεις με βάση στοιχεία και συλλογισμούς.

6. Επιλύετε προβλήματα και προβλέπετε πότε θα εμφανιστούν

Τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη συχνά διαθέτουν εξαιρετική διορατικότητα. Έχουν μια έμφυτη ικανότητα να προβλέπουν πιθανά ζητήματα και να επινοούν στρατηγικές για να τα ξεπερνούν, οδηγώντας σε αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων.

7. Κάποιες στιγμές ονειροπολείτε

Μπορεί επίσης να έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης εάν συχνά χάνεστε σε μια ονειροπόληση.

Η ονειροπόληση συνδέεται με τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητα. Μια αποτελεσματική λειτουργία του εγκεφάλου συσχετίζεται με πιο συχνά επεισόδια αφηρημάδας, υποδεικνύοντας την ικανότητα του νου να επεξεργάζεται πληροφορίες και να περιπλανάται.

8. Είστε άνετοι και ψύχραιμοι σε αβέβαιες καταστάσεις

Εκείνοι με υψηλό IQ είναι συχνά πιο σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, ακόμα και όταν επικρατεί το χάος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άνεση κατά τη λήψη αποφάσεων σε αβέβαιες καταστάσεις είναι επίσης τυπικό γνώρισμα των έξυπνων ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.