ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Φαίνονται απίστευτα

Αυτά είναι τα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Ακόμα και στις μέρες μας υφίστανται και μερικά επαγγέλματα που προκαλούν, ομολογουμένως, αίσθηση καθώς το αντικείμενο τους είναι περίεργο.

Ας δούμε, όμως, μερικές από τις πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο, που, ωστόσο, αποφέρουν ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές.

Εξαγωγή δηλητηρίου από φίδια

Κατ΄αρχάς, οι επαγγελματίες που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι εξοικειωμένοι με τα ερπετά. Επί της ουσίας, εξάγουν δηλητήριο από κροταλίες ή κόμπρες, το οποίο, στην συνέχεια, χρησιμοποιείται ως αντίδοτο στα νοσοκομεία ή και για εργαστηριακή χρήση. Μάλιστα, το ποσό που μπορεί να πωληθεί το δηλητήριο ανέρχεται στα 1.000 δολάρια το γραμμάριο.

Επαγγελματίες παράνυμφοι

Έφθασε η μεγάλη ώρα να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας και δεν έχετε ποιος να σας συνοδεύσει; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, δεδομένου ότι υπάρχει μια εταιρεία ενοικίασης παρανύμφων. Οι παράνυμφοι συνοδεύουν τις νύφες στο γάμο τους, συμμετέχοντας, στην συνέχεια, και στην γαμήλια δεξίωση. Το κόστος για κάθε γάμο ξεκινά από τα 300 δολάρια και μπορεί να φθάσει τα 2.000.

Μεταφορείς παγόβουνων

Το συγκεκριμένο επάγγελμα χρονολογείται από το 1912, όταν και ναυάγησε το υπερωκεάνιο «Τιτανικός», ύστερα από την πρόσκρουση του πάνω σε ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό του ταξίδι. Ένα χρόνο αργότερα, συστάθηκε μια ειδική υπηρεσία που υπάγεται στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των παγόβουνων που θεωρούνται επικίνδυνα για την ναυσιπλοΐα. Σε περίπτωση δε, που ορισμένα παγόβουνα εμποδίζουν την διέλευση πλοίων, τότε, μετακινούνται από το σημείο που βρίσκονται σε άλλο μέρος.

Επαγγελματίες που πενθούν σε κηδείες

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, υπάρχει μια σχετική εταιρεία στην Αγγλία που φέρει την επωνυμία «Ενοικίαση Πενθούντων». Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες πηγαίνουν σε κηδείες και εκφράζουν την οδύνη τους για τους νεκρούς. Μάλιστα, το κόστος ενοικίασης πενθούντων ανέρχεται στα 70 δολάρια για δύο ώρες.

Εκπαιδευτές σερφινγκ για σκύλους

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτές που προσφέρουν μαθήματα σερφινγκ σε όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, πλέον, μπορείτε να κάνετε εγγραφή και για τον τετράποδο φίλο σας ώστε να μάθει να δαμάζει τα κύματα.

Δοκιμαστές προϊόντων ομορφιάς

Οι συγκεκριμένοι δοκιμαστές εκπαιδεύονται ώστε να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους και να κρίνουν την αποτελεσματικά διάφορων προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης, όπως είναι οι λοσιόν, τα καθαριστικά προσώπου, αλλά και τα ξυραφάκια. Αν και εργάζονται με μερική απασχόληση, ωστόσο, μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 25 δολάρια ανά ώρα.

Δοκιμαστές σκυλοτροφών

Οι δοκιμαστές τροφών για σκύλους προσλαμβάνονται από εταιρείες που παράγουν τροφές για κατοικίδια, ώστε να δοκιμάσουν την ποιότητα των προϊόντων τους.

Επαγγελματίες που διαχωρίζουν τα κοτόπουλα ανάλογα με το φύλο τους

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν κυρίως σε εκκολαπτήρια και πτηνοτροφεία και είναι επιφορτισμένοι με το ξεχωρίσουν τα θηλυκά κοτοπουλάκια από τα αρσενικά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιαπωνία, οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 60.000 δολάρια τον χρόνο.

Επαγγελματίες που περιμένουν στην ουρά

Αναμφισβήτητα, το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί υπομονή και ψυχικές αντοχές, λόγω της πολύωρης ορθοστασίας. Σε περιόδους εκπτώσεων, όπως είναι η Βlack Friday, ή όταν λανσάρονται νέα προϊόντα (smartphones) στην αγορά, οι εργαζόμενοι μπορούν και κερδίσουν μέχρι και 1.000 δολάρια την εβδομάδα.

Γράφουν τις φράσεις στα μπισκοτάκια τύχης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα fortune cookies προσφέρονται κυρίως ως επιδόρπιο σε ασιατικά εστιατόρια. Το κάθε μπισκότο περιέχει εσωτερικά ένα χαρτάκι με μια πρόβλεψη, μια συμβουλή ή έναν αφορισμό. Οι κατασκευαστές των μπισκότων προσλαμβάνουν συνήθως ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορεί να κερδίζουν μέχρι 40.000 δολάρια τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.