ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο

Επιλέξτε τζιν που έχουν 3 έως 5% ελαστάνη για μεγαλύτερη άνεση και ελαστικότητα

Αυτά είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο

Τα ακατάλληλα ρούχα και παπούτσια που φοράτε στο αεροπλάνο, μπορεί να σας δυσκολέψουν στην πτήση και όταν αποφασίζετε τι θα φορέσετε στο ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με το τι έχετε στη βαλίτσα σας.

Δείτε τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν πρέπει να φοράτε στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τους ειδικούς τόσο για το στυλ όσο και για την υγεία.

1. Στενό παντελόνι

Τα στενά παντελόνια—συμπεριλαμβανομένων των σκληρών ή λεπτών τζιν—είναι καλύτερα να αποφεύγονται όταν πετάτε, γιατί περιορίζουν την κίνηση και μπορούν γρήγορα να γίνουν άβολα, ειδικά αν νιώθετε φούσκωμα όταν ταξιδεύετε.

Η στενή μέση και το κουμπί μπορούν να πιέζουν το στομάχι.

Επιλέξτε τζιν που έχουν 3 έως 5% ελαστάνη για μεγαλύτερη άνεση και ελαστικότητα. Τα κομψά joggers μπορούν να είναι επίσης μια καλή επιλογή εδώ.

2. Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι επίσης καλύτερα να μην τα φοράτε στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο. Αποφύγετε τα τακούνια, τις μπότες με κορδόνια ή τα παπούτσια με πολλά λουριά και αγκράφες. Αν και μπορεί να είναι κομψά, είναι πιθανό να σας δημιουργήσουν προβλήματα στον έλεγχο του αεροδρομίου ή στον διάδρομο του αεροπλάνου. Σκεφθείτε επίσης, ότι μπορεί να χρειαστεί να τρέξετε για μία τελευταία αλλαγή στην πτήση.
Προτιμήστε loafers, flat ή παπούτσια με λαστιχένια σόλα για άνεση και πρόσφυση.

3. Σορτς

Μη φοράτε σορτς στο αεροπλάνο. Ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε πόσοι έχουν σκουπίσει τα χέρια τους στο κάθισμα ή τι έχουν αγγίξει. Οπότε αν φοράτε παντελόνι, δεν θα ακουμπάτε σε κάτι με μικρόβια.

4. Αμάνικα τοπ

Συνήθως ο κλιματισμός στο αεροπλάνο λειτουργεί σε ένταση, επομένως αν φοράτε μπλούζα χωρίς μανίκια, μπορεί να κρυώνετε. Αν επιλέξετε ένα αμάνικο τοπ, έχετε μαζί σας ένα φούτερ ή ένα σακάκι.

5. Ογκώδη κοσμήματα ή αξεσουάρ

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα μεγάλα και βαριά αξεσουάρ αν είναι δυνατόν. Τα ογκώδη μεταλλικά κοσμήματα μπορεί να ενεργοποιήσουν συναγερμούς ασφαλείας αεροδρομίου.

6. Κλάμερ για τα μαλλιά

Το κλάμερ για τα μαλλιά θα σας δυσκολέψει να ακουμπήσετε αναπαυτικά το κεφάλι σας στο προσκέφαλο του καθίσματος. Προτιμήστε ένα λαστιχάκι.

7. Στενά φορέματα ή περίπλοκα ρούχα

Αν χρειαστεί να πάτε στην στενή και άβολη τουαλέτα του αεροπλάνου, δεν θέλετε να έχετε ακόμα ένα πρόβλημα με τα ρούχα σας. Οτιδήποτε είναι δύσκολο να μπει και να βγει από το σώμα, θα κάνει πιο δύσκολη τη χρήση του μπάνιου στο αεροπλάνο.

8. Σαγιονάρες

Μην φοράτε σαγιονάρες στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο. Σκεφθείτε π.χ. ότι κάποιος βιάζεται πολύ και τρέχει με τη βαλίτσα του και κατα λάθος σας πατάει. Επίσης, μπορεί να κρυώνουν τα πόδια σας κατά την πτήση λόγω του κλιματιστικού.

9. Ανοιχτά παπούτσια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, τα ανοιχτά παπούτσια όπως τα mules, μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια πτήση. Μία επίσκεψη στην τουαλέτα του αεροπλάνου μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ανθυγιεινά ατυχήματα εάν δεν έχετε την κατάλληλη προστασία γύρω από ολόκληρο το πόδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.