Αυτή είναι η σωστή σειρά για να καθαρίσετε το σαλόνι σας

Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού

Αυτή είναι η σωστή σειρά για να καθαρίσετε το σαλόνι σας

Οι δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να ολοκληρώνονται με μια συγκεκριμένη σειρά, πόσο μάλλον στο σαλόνι, που είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού.

Πριν, όμως, αρχίσετε να καθαρίζετε οτιδήποτε, η Simply Spotless συνιστά να τακτοποιήσετε απλώς το χώρο σας πετώντας τα σκουπίδια, ισιώνοντας τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες στον καναπέ και βάζοντας διάφορα αντικείμενα στη θέση τους.

Αυτή μπορεί, επίσης, να είναι μια καλή στιγμή για να απολυμάνετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, όπως τα τηλεχειριστήρια –το πιο βρώμικο σημείο στο σαλόνι που συχνά ξεχνάτε να καθαρίσετε και τα πόμολα των πορτών, καθώς πιθανώς είναι καλυμμένα με μικρόβια.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, η διαδικασία καθαρισμού, θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη στην ολοκλήρωσή της. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τι πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας καθαρισμού του σαλονιού σας και γιατί, καθώς και τις δουλειές που πρέπει να ακολουθούν.

Από πού να ξεκινήσετε και γιατί

Σύμφωνα με τη Molly Maid, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από την κορυφή του δωματίου σας και να κινηθείτε προς τα κάτω. Αυτό συμβαίνει επειδή, καθώς καθαρίζετε, η βρωμιά και η σκόνη θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν στο πάτωμα και στις άλλες επιφάνειες του χώρου σας.

Επομένως, αν ξεκινούσατε από το πάτωμα, θα έπρεπε να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε ξανά αφού σκουπίσετε, ας πούμε, το φωτιστικό οροφής σας. Αν ξεκινήσετε από την κορυφή, θα χρειαστεί να καθαρίσετε τα πάντα μόνο μία φορά, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια.

Για να καθαρίσετε το φωτιστικό οροφής του σαλονιού σας ή το κλιματιστικό που βρίσκεται στο χώρο χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή το εσωτερικό μιας μαξιλαροθήκης. Και μην ανησυχείτε για τη σκόνη που πέφτει, καθώς αυτή θα αφαιρεθεί σε επόμενα βήματα.

Τα υπόλοιπα βήματα καθαρισμού

Αφού καθαρίσετε το υψηλότερο σημείο, μπορείτε να προχωρήσετε προς τα κάτω. Επομένως, αν ξεκινήσατε με τον ανεμιστήρα οροφής ή το φωτιστικό, στη συνέχεια θα προχωρήσετε στις γωνίες και τους τοίχους, μετά στα κουφώματα των παραθύρων και των θυρών, μετά στα έπιπλα και τέλος θα φτάσετε στο πάτωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, να θυμάστε να έχετε την ίδια νοοτροπία όταν καθαρίζετε κάθε έπιπλο, όπως μια βιβλιοθήκη με πολλά ράφια: να ξεκινάτε πάντα από πάνω και να προχωράτε προς τα κάτω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.