ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με την αποθήκευση των αρωμάτων

Πολλοί και πολλές κρατούν τα αρώματα στο μπάνιο, πάνω στο πάγκο, προκειμένου να τα εφαρμόζουν εύκολα και άμεσα

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με την αποθήκευση των αρωμάτων

Όλοι μας ξέρουμε πως τα αρώματα και οι κολόνιες, είναι αγαπημένοι φίλοι γυναικών και ανδρών, καθώς δίνουν την τελευταία πινελιά στην καθημερινή μας εμφάνιση.

Είτε πρόκειται για πανάκριβα αρώματα, είτε όχι, η αποθήκευση των αρωμάτων είναι ένα θέμα συζήτησης, αν και η εικόνα των γυναικών που έχουν το άρωμα στο μπουντουάρ τους ή στο νεσεσέρ τους, είναι μία παγιωμένη εικόνα που δεν αλλάζει εύκολα.

Πολλοί και πολλές κρατούν τα αρώματα στο μπάνιο, πάνω στο πάγκο, προκειμένου να τα εφαρμόζουν εύκολα και άμεσα, αλλά σύμφωνα με την ειδικό, αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι λάθος.

Το λάθος αποθήκευσης

Η Anne Serrano-McClain, η οποία σπούδασε φυσική αρωματοποιία και αρωματοθεραπεία πριν μετακομίσει στο Grasse, τη διάσημη πρωτεύουσα των αρωμάτων της Γαλλίας, έχει κάνει εντατική μελέτη για την ιστορία, τις τεχνικές και τις πρακτικές της σύγχρονης αρωματοποιίας.

«Καλό είναι να μην αποθηκεύετε τα αρώματα σε έναν ανοιχτό πάγκο μπάνιου», εξηγεί η Serrano-McClain.

«Η υγρασία από το ντους ή το μπάνιο θα οξειδώσει τα πιο ευαίσθητα συστατικά, όπως τα εσπεριδοειδή και τα λουλούδια, και θα κάνει το άρωμα να μυρίζει ή να αλλάξει χρώμα ή και τα δύο».

Πώς να αποθηκεύσετε το άρωμα

Ακόμα κι αν δεν αποθηκεύετε το άρωμά σας στον πάγκο του μπάνιου, μπορεί να μην το αποθηκεύετε στο καλύτερο σημείο. Η Serrano-McClain συνιστά να διατηρείτε το άρωμα μακριά από ένα ζεστό, υγρό μπάνιο, αλλά και το νεσεσέρ δεν είναι το ιδανικό μέρος για να το διατηρήσετε.

«Το ιδανικό μέρος για τα αρώματα είναι μια ξηρή, σκοτεινή περιοχή», λέει η Serrano-McClain.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μερικοί άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να αποθηκεύουν το άρωμά τους στο ψυγείο για μακροζωία, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για όλους. Μια ντουλάπα ή ντουλάπι λειτουργεί μια χαρά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.