ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζετε; – Γιατί τα νεογέννητα πολλές φορές κλαίνε χωρίς να βγαίνουν δάκρυα;

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση

Αυτό το γνωρίζετε; – Γιατί τα νεογέννητα πολλές φορές κλαίνε χωρίς να βγαίνουν δάκρυα;

Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με πρησμένα μάτια, κάτι που προέρχεται από την φυσική πίεση που υφίστανται όσο διαρκεί ο τοκετός.

Βέβαια, μετά από λίγες ημέρες αυτό υποχωρεί. Όταν αρχίσει να κλαίει θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει δάκρυα. Τα πρώτα του δάκρυα θα αρχίζουν να παράγονται ύστερα από κάποιες εβδομάδες, κάποιες φορές και μήνες, με το φαινόμενο να έχει την ονομασία «κλάμα χωρίς δάκρυα».

Αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των μωρών και έχει μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση. Οι δακρυγόνοι αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά των ματιών και είναι υπεύθυνοι για να παράγουν δάκρυα, παράγουν υγρό μόνο και μόνο για να διατηρείται υγρός ο βολβός του ματιού. Ωστόσο μπορεί να είναι βουλωμένος ο ρινοδακρυϊκός πόρος, το οποίο για να το αντιμετωπίσετε θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ στην βάση της μύτης του μωρού, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες που θα σας δώσει ο παιδίατρό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρειάζεται βέβαια πολλή προσοχή, αφού το κλάμα χωρίς δάκρυα μπορεί κάποιες φορές να είναι σημάδι αφυδάτωσης στα μωρά, οπότε θα χρειαστεί να ιατρική συμβουλή για το τι θα κάνετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.