ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτός είναι ο καταλληλότερος μήνας για να βρείτε δουλειά

Τον συγκεκριμένο μήνα, οι εταιρείες ξεκινούν να αναζητούν με μανία εργαζόμενους

Αυτός είναι ο καταλληλότερος μήνας για να βρείτε δουλειά

Αν θέλετε να απομακρυνθείτε από το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, υπάρχει ένας συγκεκριμένος μήνας του χρόνου που είναι ο καταλληλότερος και ο προσφορότερος για να βρείτε τη θέση που πάντα επιθυμούσατε.

Στην Αμερική το ονομάζουν «September Surge», δηλαδή κύμα του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Girlboss, από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά οι εταιρείες κάθε είδους ξεκινούν να αναζητούν με μανία εργαζόμενους. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται και από τη σύμβουλο επιχειρήσεων Chanelle Howell, η οποία μάλιστα ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησαν στο TikTok για αυτό το θέμα.

«Βρισκόμαστε στη μέση του τρίτου τετραμήνου του χρόνου, τα μεγάλα στελέχη επιστρέφουν από τις διακοπές και οι εταιρείες διαθέτουν ακόμα προϋπολογισμό που δεν έχουν διαθέσει κάπου», εξηγεί η Howell.

Πρόκειται για ένα trend που ωθεί τις εταιρείες στο να στελεχώσουν καλύτερα τα τμήματά του, ώστε να καταφέρουν να πιάσουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη χρονιά. Αυτό εκκινεί τη διαδικασία που καταλήγει στο άνοιγμα πολλών νέων θέσεων εργασίας και στη γρήγορη, σχετικά πάντα, στελέχωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τάση αυτή διαρκεί περίπου ενάμιση μήνα, καθόσον ως το Halloween οι εταιρείες θέλουν να έχουν καλύψει τα τυχόν κενά τους στο εργασιακό δυναμικό και να έχουν βελτιώσει την ποιότητα εργασίας που παρέχουν οι ομάδες τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την HuffPost, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ακούμε για φαινόμενα όπως το quiet cutting, που μοιάζουν με απολύσεις αλλά τυπικά δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοιες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.