ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτός είναι ο λόγος που οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες δεν αγγίζουν το έδαφος (βίντεο)

Κι όμως υπάρχει λογική

Αυτός είναι ο λόγος που οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες δεν αγγίζουν το έδαφος (βίντεο)

Όταν χρησιμοποιείτε μια δημόσια τουαλέτα, πιθανώς έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν διαφορές σχετικά με αυτή του σπιτιού σας.

Μια από αυτές είναι το γεγονός ότι πολλές πόρτες δημόσιων τουαλετών δεν ακουμπούν στο έδαφος.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έχει γίνει τυχαία και πως υπάρχουν κάποιοι λογικοί λόγοι πίσω από αυτή τη σχεδιαστική επιλογή.

Ο TikToker MattypStories, γνωστός ως @mattypstories, κάποτε εμβάθυνε σε αυτό το θέμα και τόνισε μερικούς βασικούς λόγους για αυτή τη συνήθεια, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα, την υγιεινή και τη σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας.

«Να γιατί οι πόρτες των δημόσιων τουαλετών δεν αγγίζουν το πάτωμα» εξήγησε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια, αλλά έγινε και πάλι viral το τελευταίο διάστημα.

@mattypstories And now you know!🚽#bathroom#facts#themoreyouknow ♬ Paris – Else

«Πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί κάποια στιγμή γιατί οι πόρτες των μπάνιων δεν φτάνουν μέχρι το έδαφος. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λογικοί λόγοι για τους οποίους το κάνουν αυτό».

«Πρώτα απ’ όλα, αν υπάρξει ποτέ έκτακτη ανάγκη, θα είναι πολύ εύκολο να δεις τι συνέβη και να φέρεις βοήθεια στο άτομο» αναφέρει αρχικά.

«Δεύτερον, είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί. Οι δημόσιες τουαλέτες χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζονται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, και η ύπαρξη του χώρου κάτω από την πόρτα το καθιστά πολύ πιο εύκολο» συμπληρώνει.

«Και τέλος, είναι πολύ φθηνότερο να αγοράσετε μια πόρτα που έχει ένα μέρος της κομμένο παρά την ίδια την πλήρη πόρτα» καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια δημόσια τουαλέτα και θα αναρωτηθείτε για το κενό κάτω από την πόρτα, μπορείτε να εκτιμήσετε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια σχεδιαστική ιδιορρυθμία, αλλά για μια συνειδητή επιλογή που καθοδηγείται από εκτιμήσεις ασφάλειας, καθαριότητας και αποδοτικότητας του προϋπολογισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.