ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε ποια είναι τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είστε εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους

Μήπως είστε ένας σύγχρονος Αϊνστάιν;

Δείτε ποια είναι τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είστε εξυπνότεροι από τους υπόλοιπους

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που νομίζετε.

Διαβάζοντας παρακάτω, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι σύγχρονοι Αϊνστάιν κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ότι ίσως είστε κι εσείς ένας απ’ αυτούς.

Ας δούμε αναλυτικά:

Φημίζεστε για το χιούμορ σας

Το καλό χιούμορ, εκτός από αξεπέραστο σημάδι γοητείας, είναι και ένα από τα πιο δυνατά σημάδια εξυπνάδας.

Πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι το λεγόμενο black humor, που είναι πιο καυστικό και θεωρείται ότι είναι δημιούργημα μιας πιο περίπλοκης διαδικασίας του εγκεφάλου, συνδέεται με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»

Οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα είναι πιο έξυπνοι. Η εξήγηση είναι απλή: δεν φοβούνται να πουν «δεν ξέρω», όμως στη συνέχεια θα κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να μάθουν αυτό που δεν ξέρουν.

Γενικά, τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας τείνουν να υποτιμούν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να πιστεύουν ότι οι επιδόσεις τους στα μαθήματα, στη δουλειά κ.τ.λ. δεν είναι καλές, τουλάχιστον πριν μάθουν τ’ αποτελέσματα.

Ναι, περνώ και μόνος/η μου καλά

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ελάττωμα από κάποιους: είναι αρκετά ατομικιστές.

Για την ακρίβεια, είναι τόσο ατομικιστές, που τους αρέσει να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους και δεν απολαμβάνουν πάντα την παρέα με άλλα άτομα.

Είστε λίγο… χασομέρηδες

Πώς συνδέεται ο υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης με το χασομέρι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να χαζεύεις λίγο παραπάνω δεν είναι απαραίτητα κακό, ακόμα και στη δουλειά.

Γιατί ένας έξυπνος άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει την ώρα που φαινομενικά χαζεύει για να βρει μια πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα. Τα άτομα με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης μάλλον έχουν κάποιους αντισυμβατικούς τρόπους να δουλεύουν και να αντεπεξέρχονται στα καθήκοντά τους.

Έχετε κάνει τη νύχτα-μέρα

Όσο πιο έξυπνοι είστε, τόσο πιο επιρρεπείς είστε στο ξενύχτι, αφού τα άτομα με τα πιο λαμπρά μυαλά έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται αργότερα από τον μέσο άνθρωπο (από επιλογή τους και όχι λόγω καταστάσεων) αλλά και να ξυπνούν αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αργείτε, λοιπόν, να πάτε στη δουλειά το πρωί, πείτε στο αφεντικό σας ότι δεν φταίτε εσείς, αλλά η… οξυδέρκειά σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.