ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε ποιες είναι οι λέξεις που δεν πρέπει να ψάξετε ποτέ στη Google

Όπως είναι αναμενόμενο, πολλές από αυτές σχετίζονται με την υγεία

Δείτε ποιες είναι οι λέξεις που δεν πρέπει να ψάξετε ποτέ στη Google

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, όποτε προκύπτει μία νέα λέξη στην καθημερινότητά μας ή ψάχνουμε κάποια πληροφορία, απευθυνόμαστε στην Google προκειμένου να βρούμε τις απαντήσεις που θέλουμε.

Είτε πρόκειται για να βρούμε τη λύση σε μια καυτή ερώτηση, είτε για να βρούμε τον ορισμό μιας περίπλοκης λέξης, η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι πάντα εκεί.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες λέξεις που πρέπει να αποφεύγετε να… γκουγκλάρετε με κάθε κόστος, σύμφωνα με ένα νήμα στο Reddit.

Η Google είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, με περισσότερες από 106 δισεκατομμύρια επισκέψεις μόνο τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, μαζί με την αναζήτηση Google έρχονται και οι εικόνες Google, και υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλύτερα να μένουν κρυφά.

Ποιες λέξεις πρέπει να αποφύγετε

Οι λέξεις συγκεντρώθηκαν σε μια δημοσίευση του It’s Gone Viral, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, και ορισμένες από αυτές είναι σίγουρα ανατριχιαστικές για το στομάχι.

Όπως είναι αναμενόμενο, πολλές από αυτές σχετίζονται με την υγεία, καθώς ποιος δεν πηγαίνει αμέσως στο Google κάθε φορά που αισθάνεται λίγο άρρωστος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την υγεία σας να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία ιατρό, αντί να αναζητάτε απαντήσεις σε ιστοσελίδες όπως το Google ή το Reddit.

«Larvae»

Η πρώτη λέξη που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην αναζητήσετε στο Google είναι Larvae. Το ουσιαστικό, το οποίο σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης είναι η «ενεργή άγουρη μορφή ενός εντόμου», ακούγεται σαν μια αθώα αναζήτηση.

Σύμφωνα με το νήμα του Reddit, ο παράγοντας κινδύνου αναζήτησης του Googling Larvae είναι ότι θα μπορούσατε να σκοντάψετε σε μια πάθηση με το ίδιο όνομα. Σύμφωνα με το WebMD: «Οι στοματικές προνύμφες είναι παράσιτα που εκκολάπτονται και ζουν μέσα στις στοματικές κοιλότητες ανθρώπινων και ζωικών ξενιστών. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη λοίμωξη γνωστή ως μυίαση του στόματος».

«Degloving»

Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα γραφικές εικόνες.

«Krokodil»

Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης στη λίστα. Ενώ έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι διαβόητα γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη. Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

«Fournier»

Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται. Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

«Harlequin ichthyosis»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin συνιστάται να μην το αναζητήσετε. Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.