Έτσι θα κρυώσετε ένα μπουκάλι κρασί μέσα σε 5 λεπτά

Τα δύο υλικά πού θα χρειαστείτε

Έτσι θα κρυώσετε ένα μπουκάλι κρασί μέσα σε 5 λεπτά

Είναι γνωστό πώς το κάθε είδος κρασιού, πρέπει να κρυώσει σε διαφορετικές θερμοκρασίες για την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατανάλωσής του.

Εάν βασίζεστε, λοιπόν, στη χρήση του κανονικού ψυγείου σας για να σας βοηθήσει να κρυώσετε το κρασί που σκοπεύετε να σερβίρετε, τότε πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων και να αφήσετε αρκετό χρόνο για να φτάσει το κρασί στη σωστή θερμοκρασία.

Τι γίνεται όμως αν το πρόγραμμά σας δεν σας επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια του χρόνου και ανακαλύψετε ότι το μπουκάλι Chardonnay που περιμένατε κάθεται στον πάγκο όλη μέρα αντί να βρίσκεται στο ψυγείο;

Ευτυχώς, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρυώσετε γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ώρες προετοιμασίας.

Πώς να κρυώσετε γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί

Δύο από τις καλύτερες μεθόδους για γρήγορη ψύξη του κρασιού περιλαμβάνουν την προσθήκη κατεψυγμένων αντικειμένων στο κρασί. Προτείνεται η χρήση κατεψυγμένων κουκουτσιών κρασιού ή σταφυλιών, καθώς κανένα από τα δύο δεν πρέπει να αραιώνει το κρασί.

Για να παγώσετε ένα ολόκληρο μπουκάλι ταυτόχρονα, μπορείτε να το τυλίξετε με μια υγρή πετσέτα και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, κάτι που θα μειώσει το χρόνο ψύξης στο μισό. Υπάρχει όμως μια μέθοδος που λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

Η καλύτερη μέθοδος απαιτεί μόνο πέντε λεπτά

Η καλύτερη μέθοδος, ωστόσο, που θα εγκρίνουν ακόμη και οι οινόφιλοι διαρκεί μόνο πέντε λεπτά. Και δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα παγωμένο «μπάνιο» με αλάτι. Αφού δοκίμασε πολλές διαφορετικές συμβουλές ψύξης κρασιού, το Serious Eats διαπίστωσε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να κρυώσει ένα μπουκάλι κρασί σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κλειδί, ωστόσο, είναι να μετακινήσετε το μπουκάλι στο σκεύος με αλάτι και πάγο, καθώς η κίνηση, όπως το στρίψιμο του μπουκαλιού επιτρέπει στη θερμοκρασία του κρασιού να πέσει κατά περίπου 10 βαθμούς κάθε λεπτό.

Ενώ η μετακίνηση του μπουκαλιού και η ανάδευση του μείγματος αλατιού και πάγου είναι σημαντική, πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο μείγμα που έρχεται σε επαφή με τη φιάλη.

Το δοχείο που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να επιτρέπει στο λουτρό κατάψυξης να περιβάλλει το μπουκάλι και να καλύπτει πλήρως τον πυθμένα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, φροντίστε να επιλέξετε ένα μπολ που είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα μην τσιγκουνευτείτε τον πάγο ή το αλάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.