ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δεν θέλουν καθόλου να δουλέψουν: Ποια μέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο;

Τι έδειξε νέα έρευνα

Δεν θέλουν καθόλου να δουλέψουν: Ποια μέρα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι βαριούνται περισσότερο;

Σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Τέξας, η Παρασκευή είναι η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία οι εργαζόμενοι τεμπελιάζουν περισσότερο.

Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού για τους περισσότερους είναι μια μέρα σαν πρώιμο Σαββατοκύριακο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την ταχύτητα πληκτρολόγησης των εργαζομένων, τα λάθη τους και τον αριθμό των κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, ώστε να βρούν ποιοι δεν είχαν και πολύ κέφι για εργασία την Παρασκευή. Η έρευνα έγινε σε 789 εργαζόμενους, σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και είχε διάρκεια δυο χρόνια.

Ο Taehyun Roh, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής αναφέρει: «Διαπιστώσαμε ότι η χρήση του υπολογιστή αυξανόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μειωνόταν σημαντικά τις Παρασκευές. Οι εργαζόμενοι πληκτρολογούσαν περισσότερες λέξεις και χρησιμοποιούσαν περισσότερο το ποντίκι κάθε μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή μειωνόταν κάθε τέτοια δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο δραστήριοι τα απογεύματα και έκαναν περισσότερα τυπογραφικά λάθη».

Αν λοιπόν είστε εργοδότης που θέλει ταχύτητα και ακρίβεια, θα ήταν καλό να μην αναθέτεται πολύ σοβαρές εργασίες τις Παρασκευές.

Ένα πιο ευέλικτο ωράριο αλλά και η τετραήμερη εργασία θα έλυναν αυτό το πρόβλημα, ωστόσο μετά την πανδημία και την διάδοση της τηλεργασίας, σύμφωνα με μελέτη της WFH Research, το 60% των εργαζομένων δουλεύουν πια αποκλειστικά στον χώρο εργασίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα πρόσφατο πείραμα σε τέσσερις χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν τέσσερις αντί για πέντε ημέρες, έδειξε ότι ύστερα από έξι μήνες, οι εργαζόμενοι είχαν καλύτερη υγεία, ήταν πιο ξεκούραστοι και πιο ικανοποιημένη με την εργασία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.