ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έξι πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το χαρτί κουζίνας

Πως μπορείς να το αξιοποιήσεις

Έξι πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας ή μία χαρτοπετσέτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως φίλτρο καφέ ή και για αποσμητικό για τα παπούτσια.

Δείτε αναλυτικά:

Φίλτρο καφέ DIY

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα ως φίλτρο έκτακτης ανάγκης. Απλώς διπλώστε το χαρτί για να ταιριάζει στην καφετιέρα σας και θα κάνει την ίδια δουλειά με το φίλτρο καφετιέρας.

Λεκέδες σε τάπερ

Αν έχετε αποθηκεύσει κάτι σε ένα τάπερ, μπορεί να έχει αφήσει λεκέδες. Τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης

Η  @facesbyadi  συνιστά με βίντεο στο TikTok να γεμίσετε το τάπερ με λίγο ζεστό νερό, μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων και μια σκισμένη χαρτοπετσέτα. Βάλτε το καπάκι, κουνήστε το καλά και μετά ξεπλύνετε.

Αποσμητικό παπουτσιών

Καταπολεμήστε τις δυσάρεστες οσμές στα παπούτσια με χαρτοπετσέτες. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων (π.χ. μέντα) σε μια χαρτοπετσέτα, τσαλακώστε τη και βάλτε τη μέσα στα παπούτσια. Αφήστε τις χαρτοπετσέτες όλη τη νύχτα και τα παπούτσια θα μυρίζουν φρεσκάδα.

Μαλακώστε την καστανή ζάχαρη

Η μαύρη ζάχαρη στο ντουλάπι μπορεί να έχει γίνει πολύ σκληρή. Βάλτε την ποσότητα καστανής ζάχαρης που θέλετε να μαλακώσετε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και καλύψτε με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Ανάψτε τον φούρνο μικροκυμάτων και σε 20 δευτερόλεπτα η μαύρη ζάχαρη θα είναι πολύ πιο μαλακή χάρη στην υγρασία στο χαρτί κουζίνας (αν όχι, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό στη χαρτοπετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία).

Περιορίστε τα πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων

Κρατήστε τον φούρνο μικροκυμάτων καθαρό τοποθετώντας μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα πάνω από το πιάτο που θέλετε να ζεστάνετε. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αφαιρέστε το κερί από το χαλί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διπλώστε δύο χαρτοπετσέτες πάνω από το κερί στο χαλί. Προθερμάνετε το σίδερο και πιέστε τις χαρτοπετσέτες πάνω στο κερί για ένα ή δύο λεπτά. Η θερμότητα πρέπει να λιώσει το κερί το οποίο θα απορροφηθεί από τις χαρτοπετσέτες αφήνοντας το χαλί σας καθαρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.