ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εσύ το ήξερες; – Για ποιο λόγο έχουν τρύπα τα καπάκια στα στυλό;

Δεν πρόκειται για κάποιο κατασκευαστικό λάθος αλλά για μια ηθελημένη απόφαση.

Εσύ το ήξερες; – Για ποιο λόγο έχουν τρύπα τα καπάκια στα στυλό;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για ποιο λόγο τα καπάκια στα στυλό έχουν τρύπα;

Το 1991 οι εταιρείες παρασκευής στυλό, συμπεριλαμβανομένης της BIC, άρχισαν να σχεδιάζουν κάθε καπάκι στυλό με μια μικρή τρύπα στην κορυφή, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτό και ποιος ο σκοπός που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Η συγκεκριμένη τρυπούλα, λοιπόν, όχι μόνο προστατεύει το μελάνι στο στυλό, αλλά προστατεύει, επίσης, και τον χρήστη του από πιθανούς κινδύνους ασφαλείας.

Ίσως σκεφτείτε, λοιπόν, ότι η προσθήκη μιας τρύπας στο καπάκι του στυλό θα προκαλούσε την εξάτμιση του μελανιού, αλλά προφανώς ισχύει το αντίθετο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reader’s Digest.

Ο αερισμός που δημιουργείται από την τρύπα σταθεροποιεί στην πραγματικότητα την πίεση του αέρα και εμποδίζει το στέγνωμα του μελανιού.

Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα στυλό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει με το καπάκι μετά από κάθε χρήση.

Μείωση του κινδύνου για την ασφάλεια του χρήστη

Ο δεύτερος λόγος, επίσης, που οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει αυτήν την μικροσκοπική τρύπα στο καπάκι του στυλό είναι η ασφάλεια.

Σίγουρα κάποιες φορές θα έχετε δαγκώσει το καπάκι του στυλό σας όσο σκέφτεστε τί θα γράψετε ή μπορείτε να φανταστείτε πώς κατά λάθος μπορεί κάποιο παιδί να το καταπιεί.

Σε κάθε περίπτωση, η τρύπα είναι εκεί για να αποφευχθεί ο πνιγμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο λόγος που ορισμένα στυλό BIC έχουν μια τρύπα στο καπάκι τους είναι για να αποτρέψουν το καπάκι να εμποδίσει εντελώς τον αεραγωγό εάν κάποιος το καταπιεί κατά λάθος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας και το Reader’s Digest.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.