ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Έτσι θα νικήσεις την κακοσμία του στόματος

Μικρά και εύκολα μυστικά που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση

Έτσι θα νικήσεις την κακοσμία του στόματος

Η δυσάρεστη αναπνοή δεν γνωρίζει φύλο ή ηλικία. Όλοι μας μπορεί να υποφέρουμε από αυτήν και υπάρχουν πράγματα που την επιδεινώνουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συνδέεται με ορισμένες ασθένειες ή μεταβολικές διαταραχές ενώ σε άλλες έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής.

Το θέμα με την κακοσμία είναι ότι δεν πρόκειται να σε σκοτώσει, αλλά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και να βλάψει την προσωπική σου εικόνα.

Μπορεί να κάνει τους άλλους να πιστεύουν ότι έχεις κακή υγιεινή ή ότι είσαι απρόσεκτος άνθρωπος.

Όταν κάποιος μιλάει και έχει κακή αναπνοή, οι άλλοι απομακρύνονται ενστικτωδώς και αυτό μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε δεσμούς μαζί τους.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν λύσεις. Και θα τις διαβάσεις παρακάτω:

Μη ισορροπημένη διατροφή
Υπάρχουν τροφές που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν το πρόβλημα της κακοσμίας του στόματος, καθώς μπορούν να αυξήσουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Επίσης μπορεί να είναι τροφές με έντονες οσμές που, όταν αφομοιωθούν, εισέρχονται στο αίμα και στους πνεύμονές μας, επηρεάζοντας την αναπνοή μας, όπως με το κρεμμύδι ή το σκόρδο.

Από την άλλη πλευρά, λέγεται επίσης ότι οι δίαιτες που είναι πολύ χαμηλές σε υδατάνθρακες, όπως η keto, μπορούν επίσης να προκαλέσουν κακοσμία, επομένως είναι σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αφυδάτωση
Η αφυδάτωση εμποδίζει το στόμα να παράγει επαρκή ποσότητα σάλιου και το πρόβλημα είναι ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σάλιο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των σωματιδίων τροφής που μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, για παράδειγμα, το στόμα στεγνώνει περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος για την κακοσμία που έχουν οι περισσότεροι το πρωί.

Μόλυνση
Η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί και από μόλυνση στα δόντια ή στο στόμα, γι’ αυτό πρέπει να βάλετε τέλος στην κακή συνήθεια να μην πηγαίνετε τακτικά στον οδοντίατρο.

Ο οδοντίατρος μπορεί να σας πει τι θεραπεία χρειάζεστε, πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη και πώς μπορείτε να διατηρήσετε το στόμα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δεν αλλάζεις τακτικά την οδοντόβουρτσα
Οι οδοντόβουρτσες δεν είναι φτιαγμένες για να διαρκέσουν μια ζωή. Μάλιστα, πρέπει να την αλλάζεις κάθε τρεις μήνες, καθώς αρχίζει να χάνει την αποτελεσματικότητά της με τον καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα έχεις τη σωστή υγιεινή και ότι πολλά σωματίδια τροφής μπορούν να παραμείνουν ακόμα και μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Μη χρήση οδοντικού νήματος
Η κακή στοματική υγιεινή είναι μια από τις κύριες αιτίες της κακοσμίας του στόματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακριβώς όπως βουρτσίζεις τα δόντια σου τακτικά, είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα, καθώς μπαίνει σε μικρότερα ή στενά σημεία και σε βοηθά να απομακρύνεις καλύτερα τα παγιδευμένα σωματίδια τροφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.