ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έβαλε τα γυαλιά» σε νεότερες: 65χρονη περπάτησε με μπικίνι στην πασαρέλα με την κόρη της!

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

«Έβαλε τα γυαλιά» σε νεότερες: 65χρονη περπάτησε με μπικίνι στην πασαρέλα με την κόρη της!

Η 65χρονη Denise Austin έμεινε άναυδη όταν το Sports Illustrated Swimsuit της ζήτησε να περπατήσει στην πασαρέλα με μπικίνι!

«Στην αρχή, σκέφτηκα “τώρα αλήθεια θα το κάνω αυτό; Πλάκα μου κάνεις; Με μπικίνι στα 65μου;”» λέει γελώντας.

«Αλλά τελικά ήταν τόσο αναζωογονητικό! Ήταν τιμή μου που μου το ζήτησαν. Και μετά το να περπατήσω στην πασαρέλα με την κόρη μου, το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό. Ήταν το αποκορύφωμα της ζωής μου να περπατήσω στην πασαρέλα με την κόρη μου. Ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει» περιγράφει η Denise Austin.

Η γυμνάστρια -τώρα και μοντέλο- έσπασε τα ταμπού, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, περπατώντας με το μπικίνι της μαζί με την κόρη της, Katie Austin, στο σόου του Sports Illustrated Swimsuit τον Ιούλιο.

Όπως λέει, η κόρη της ήταν για εκείνη πηγή έμπνευσης:

«Δάκρυσα όταν την είδα με το μαγιό της. Ήμουν τόσο περήφανη για εκείνη. Είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος, έχει δουλέψει πολύ σκληρά και είμαι τόσο περήφανη γιατί αυτό ήταν το όνειρό της. Θυμάμαι να βλέπω άλλα μοντέλα στο εξώφυλλο του περιοδικού και να σκέφτομαι πόσο σπουδαίο ήταν και τώρα βλέπω την κόρη μου στο περιοδικό» λέει συγκινημένη.

Εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, η Austin βοηθά τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν αθλητικό τρόπο ζωής μέσω των προγραμμάτων γυμναστικής της. Έχει πουλήσει περισσότερα από 24 εκατομμύρια βίντεο και DVD με ασκήσεις. Ήταν επίσης επικεφαλής της μακροβιότερης εκπομπής γυμναστικής στην ιστορία της τηλεόρασης.

Τελευταία, συνεργάστηκε με την Easy Spirit για να λανσάρει μια νέα συλλογή -που έκανε πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου- με παπούτσια σχεδιασμένα για προπονήσεις υψηλής ή χαμηλής έντασης.

«Τα παπούτσια είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεστε είτε περπατάτε είτε κάνετε οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής. Όταν η Easy Spirit μου ζήτησε να συνεργαστούμε, ενθουσιάστηκα, γιατί αγαπώ τα παπούτσια του.

Το ένα παπούτσι είναι ιδανικό για έντονο περπάτημα και είναι πολύ ελαφρύ και το άλλο είναι για γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Ήθελα επίσης να είναι ένα παπούτσι με το οποίο μπορώ να βγω έξω και να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου, να το φορέσω στο Pilates ή για να κάνω δουλειές. Γενικά φοράω πάντα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, οπότε καταλαβαίνετε» λέει η γυμνάστρια, σύμφωνα με τη New York Post.

Η Denise Austin τονίζει ότι οι προπονήσεις χαμηλής έντασης -αν και δεν έχουν πολλούς fans- μπορούν να έχουν πολλά οφέλη για όσους χρειάζονται κάποιο κίνητρο για να ξεκινήσουν να γυμνάζονται.

«Μπορείτε να κάψετε θερμίδες και να νιώσετε πιο υγιείς χωρίς να ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις σας. Είναι πιο εύκολο για τα γόνατα, τους γοφούς, τους μηρούς και την πλάτη.

Για παράδειγμα, το γρήγορο περπάτημα και η αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης στο σπίτι μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στους αρχάριους. Δεν ανεβάζουμε καρδιακούς παλμούς μόνο πηδώντας» εξηγεί.

Το μυστικό της για να αισθάνεται και να δείχνει νέα είναι, όπως λέει, εκπληκτικά απλό. Γυμνάζεται 30 λεπτά κάθε μέρα και τρώει ισορροπημένα γεύματα που αποτελούνται από «80% υγιεινά τρόφιμα και 20% λιχουδιές» ενώ πίνει και άφθονο νερό. «Πιστεύω επίσης στη θετική σκέψη. Ξυπνάω και νιώθω ευγνωμοσύνη και θέλω να φροντίζω τον εαυτό μου και να γυμναστώ» λέει.

«Αυτή είναι η στάση ζωής μου και το μήνυμα που διακηρύττω εδώ και 40 χρόνια. Ακόμα το τηρώ κατά γράμμα» εξομολογείται η 65χρονη γυμνάστρια και μοντέλο.

Η Austin πειραματίζεται στην κουζίνα και, όπως λέει, τρώει τα πάντα με μέτρο. «Λατρεύω το μεξικάνικο φαγητό, τα τάκος, το γουακαμόλε και τις μαργαρίτες. Είναι “η ένοχη απόλαυσή μου”. Προέρχομαι από μια μεγάλη οικογένεια και το φαγητό είναι μία από τις απολαύσεις μας. Όταν βγαίνω έξω για φαγητό δεν σκέφτομαι πόσες θερμίδες θα καταναλώσω, παραγγέλνω ό,τι θέλω και απλά το απολαμβάνω. Όταν είμαι σπίτι μαγειρεύω για όλη την οικογένεια».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα έστελνε στις γυναίκες της ηλικίας της για να αισθάνονται και να δείχνουν νέες; «Μπορείτε πάντα να βελτιώσετε την υγεία σας. Όλα έχουν να κάνουν με το επίπεδο ενέργειας. Γυμνάζομαι για τα οφέλη για την υγεία αλλά και για να έχω την ενέργεια να απολαμβάνω τη ζωή μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι 10 λεπτά την ημέρα αρκούν για να σας πείσουν να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Περπατήστε για 10 λεπτά. Αν το κάνετε κάθε μέρα, θα βελτιώσετε το πνεύμα και την υγεία σας» συμβουλεύει.

«Η άσκηση είναι πρόληψη, οπότε αν μπορείτε να βρείτε έστω 10 λεπτά για τον εαυτό σας, θα κάνει μεγάλη διαφορά. Και μόλις συνηθίσετε, αυξήστε τον χρόνο που γυμνάζεστε στη μισή ώρα. Και μπορείτε να γυμναστείτε οπουδήποτε. Εγώ γυμνάζω τα πόδια μου στην κουζίνα και κάνω κάμψεις όσο περιμένω να ετοιμαστεί ο καφές μου» εξηγεί και καταλήγει: «Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλω να φωνάξω σε όλους είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.