Μήπως έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση πίτσα καταναλώνει ο μέσος άνθρωπος μέσα σε ένα χρόνο;

Την απάντηση ήρθε να δώσει μια δημοσκόπηση στις ΗΠΑ με συμμετοχή 5.000 ατόμων.

Ο μέσος άνθρωπος τρώει περίπου τρεις πίτσες τον μήνα και σχεδόν 180 κομμάτια τον χρόνο, υπολογίζοντας πως ο καθένας μπορεί να φάει πάνω από πέντε κομμάτια τη φορά.

Η μελέτη έδειξε πως οι περισσότεροι προτιμούν την κατεψυγμένη πίτσα. Το 30% καταναλώνει περισσότερο κατεψυγμένη πίτσα, το 26% προτιμά να πηγαίνει σε εστιατόριο, το 16% παραγγέλνει στο σπίτι και το 48% θέλουν την πίτσα ζεστή και φρέσκια εκτός φούρνου.

Το 74% είπε πως δεν έχει θέμα να τρώει πίτσα σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, το 69% την προτιμά για πρωινό, ενώ σύμφωνα με την New York Post, το 25% θα σέρβιρε πίτσα στον γάμο τους.

Η πίτσα επίσης είναι και το επίκεντρο και σε άλλες περιστάσεις, όπως τις βραδιές ταινιών κατά 64%, και τις αποφοιτήσεις κατά 57%.

Η πίτσα που προτιμούν

Το 65% θέλει κυκλικό σχήμα με χοντρή κρούστα (32%) και σάλτσα ντομάτας (61%). Μοτσαρέλα θέλει το 59%, πεπερόνι το 51%, λουκάνικο το 42%, μανιτάρια το 37% και παρμεζάνα επίσης κατά 47%.

Η πίτσα που αποφεύγουν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα χειρότερα υλικά είναι το αβοκάντο με 39%, το mac and cheese με 36%, η μελιτζάνα κατά 46%, ο ανανάς με 27% και το τηγανητό κοτόπουλο με 26%.