ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί κάποιες φορές κλαίμε μετά το σεξ;

Να γιατί συμβαίνει

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί κάποιες φορές κλαίμε μετά το σεξ;

Το συναινετικό σεξ με έναν σύντροφο που αγαπάς υποτίθεται ότι θα σε κάνει να νιώσεις πολλά πράγματα, όπως χαλάρωση, έξαψη, ανεβασμένη διάθεση, έντονη ζέστη (εκεί κάτω) και άλλα ωραία πράγματα.

Τι γίνεται όμως όταν μετά το πέρας του σεξ σε κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα και ξεσπάς σε κλάματα;

Διάβασε παρακάτω γιατί συμβαίνει αυτό

Αυτά τα συναισθήματα μετά το σεξ, πιο επίσημα αποκαλούνται μετασυνουσιακή δυσφορία ή PCD και είναι ένα συχνό αλλά ελάχιστα μελετημένο και ανεπαρκώς διαδεδομένο φαινόμενο που προκαλεί στους ανθρώπους να αισθάνονται θλίψη, θυμό, κατάθλιψη ή άγχος μετά από μια δραστηριότητα που υποτίθεται ότι θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.

Οι ερευνητές έχουν μερικές υποθέσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τα δάκρυα της κρεβατοκάμαρας και καμία από αυτές δεν αναφέρει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος σε όλο αυτό!

Επειδή η έρευνα για το σεξ εξακολουθεί να είναι ένας τομέας που αυξάνεται πολύ, μια από τις πρώτες μελέτες για τη μετασυνουσιακή δυσφορία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με πρωτοποριακά αποτελέσματα: Από τις 230 φοιτήτριες που συμμετείχαν στην έρευνα, τουλάχιστον το 46% είχε παρουσιάσει δυσφορία μετά από σeξ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ήδη. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από όλες τις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες μπορούν πιθανώς να θυμούνται ότι ένιωσαν μελαγχολικές, ανήσυχες, θυμωμένες, κατάθλιψη ή επιθετικότητα μετά το σεξ, ακόμα κι αν το σεξ (ναι, αυτό περιλαμβάνει τον αυνανισμό) ήταν πολύ καλό.

Το να κλαις μετά το σεξ (ή να νιώθεις λύπη, κενό κ.λπ.) δεν σημαίνει ότι είσαι θλιμμένος ή ότι δεν σου άρεσε κάθε λεπτό της συνουσίας ή ότι δεν βίωσες έναν συγκλονιστικό oργασμό, κ.λ.π. Αυτό σημαίνει απλώς ότι εσείς -και πιθανώς οι μισοί από τους ανθρώπους που γνωρίζεις- επηρεάζεστε από ένα πολύ κοινό, μυστηριώδες φαινόμενο που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα έχουμε μάθει να πιστεύουμε για την όμορφη εμπειρία του σεξ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κλάμα λοιπόν αυτό, δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και απλά συμβαίνει συνήθως λόγω της άμεσης απελευθέρωσης ορμονών στο σώμα, όπως είναι η οξυτοκίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.