ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσες γεύσεις καταλαβαίνετε στον ουρανίσκο σας;

Οι άγλυκοι υδατάνθρακες μπορούν να θεωρηθούν μέχρι και πιθανή 6η γεύση

Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσες γεύσεις καταλαβαίνετε στον ουρανίσκο σας;

Όλοι μας γνωρίζουμε για τις βασικές γεύσεις που νιώθει ο καθένας, ωστόσο οι ανακαλύψεις λένε ότι δεν είναι μόνο αυτές που ξέραμε.

Εάν τα δάχτυλα και των δύο χεριών -ίσως και ποδιών- σου δεν φτάνουν για να μετρήσεις πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, απλά και μόνο για να πέσεις με τα μούτρα στα μακαρόνια και τις πατάτες λίγες μέρες μετά, πρώτον δεν είσαι μόνος σου και δεύτερον ίσως να μην είναι καν δικό σου το λάθος.

Το ήξερες ότι μπορεί να έχεις ευαισθησία στους αμυλούχους υδατάνθρακες; Άκου τώρα…

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη!

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας κατέληξε πως οι άγλυκοι υδατάνθρακες μπορούν να θεωρηθούν μέχρι και πιθανή 6η γεύση, πλάι στις άλλες πέντε, γλυκιά, ξινή, πικρή, αλμυρή και umami.

“Η ζάχαρη, με την ηδονικά ευχάριστη γλυκιά γεύση της, είναι συνήθως ο πιο περιζήτητος υδατάνθρακας”, δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Η ομάδα πιστεύει όμως τώρα ότι οι μη γλυκοί υδατάνθρακες έχουν και αυτοί γεύση, την οποία λίγοι από εμάς καταλαβαίνουν και αδυνατούν να αντισταθούν.

Στη μικρή αυτή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, οι ερευνητές εξέτασαν τους δύο τύπους υδατανθράκων που απαντώνται συνήθως στα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη μαλτοδεξτρίνη και την ολιγοφρουκτόζη.

Οι 34 ενήλικοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τους καταναλώσουν και να διατηρήσουν “ημερολόγιο διατροφής”.

Περιέργως αυτοί που κατάλαβαν τη γεύση τους κατέληξαν να τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες και να έχουν πολύ πιο…”γεμάτο” παρουσιαστικό, από όλους τους υπόλοιπους.

“Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στη «γεύση »των υδατανθράκων έχουν επίσης κάποια μορφή υποσυνείδητου επιταχυντή που αυξάνει την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες ή άμυλο. Πρέπει όμως να κάνουμε πολύ περισσότερες έρευνες για να καταλήξουμε σε βέβαια συμπεράσματα”, καταλήγει η έρευνα.

Όπως και να έχει εμείς αισθανόμαστε πολύ καλύτερα με τον εαυτό μας και τα τρία πιάτα μακαρόνια που φάγαμε χθες και αυτό δεν μπορεί κανείς να μάς το πάρει πίσω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.