ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η μέρα που καταργήθηκε το στριπτίζ στην Ελλάδα – Η επέμβαση του εισαγγελέα που ήθελε να συλληφθούν όλες οι χορεύτριες

Τι προέβλεπε ο νόμος

Η μέρα που καταργήθηκε το στριπτίζ στην Ελλάδα – Η επέμβαση του εισαγγελέα που ήθελε να συλληφθούν όλες οι χορεύτριες

Μπορεί ο αισθησιακός χορός, με τις χορεύτριες που φορούν μόνο τα απαραίτητα, πολλές φορές ούτε και αυτά, σήμερα να φαίνεται κάτι φυσιολογικό, όμως στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ένας εισαγγελέας αποφάσισε να στείλει σπίτι τους όλες τις χορεύτριες που έκαναν στριπτίζ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Χριστόπουλος, απαγόρευσε το πολύ διαδεδομένο μέχρι τότε σόου που υπήρχε στα νυχτερινά κέντρα, με χορεύτριες που απαοχωρίζονταν τα ρούχα τους μπροστά στα μάτια των θαμώνων.

Μάλιστα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα αστυνομικά τμήματα, ήταν στη διακριτκή ευχέρεια των αστυφυλάκων να αποφασίσουν, αν το show των χορευτριών, ήταν παραπάνω προκλητικό από ότι πρέπει.

Οι χορεύτριες, αλλά και οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων, οδηγούνταν στο τμήμα, όπου και κρατούνταν με τη κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς και των χριστιανικών αρχών της οικογένειας.

Οι καταστηματάρχες αντέδρασαν, αφού τις πρώτες ημέρες που σταμάτησαν τα show, τα μαγαζιά έμειναν χωρίς πελάτες. Έφτασαν μέχρι τον υπουργό, όμως εκείνος αρνήθηκε να αναμειχθεί, υπό το φόβο της σύγκρουσης με τον σκληρό εισαγγελέα.

Μάλιστα δεν άργησε ο νόμος να παραποιηθεί από τους αστυνομικούς και να αρχίσουν να συλλαμβάνονται και ηθοποιοί που φορούσαν κοντές φούστες, ή εσώρουχα, όταν το απαιτούσε το έργο.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο εισαγγελέας απάντησε πως θα ξεριζώσει οτιδήποτε ξενόφερτο, όπως ακριβώς έκανε με τον νόμο 4000.

Οι έλεγχοι και οι διώξεις σταμάτησαν μόνο μετά την απόσυρσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.