ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η μυστική γλώσσα των μπάρμαν: Τι σημαίνουν οι αριθμοί που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν

Μερικά παραδείγματα αυτών των ινκόγκνιτο κωδικών αριθμών

Η μυστική γλώσσα των μπάρμαν: Τι σημαίνουν οι αριθμοί που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν

Ο μπάρμαν, ένας ρόλος που καλεί όσους είναι αρκετά γενναίοι για να αντέξουν τα ξενύχτια, τα παρατεταμένα ωράρια και τις συναντήσεις με την περιστασιακά μεθυσμένη πελατεία, κάθε άλλο παρά μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο είναι.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εσωτερικές λειτουργίες της εστίασης, ένας κόσμος μυστηρίου κρύβεται πίσω από τους αριθμητικούς κώδικες που χρησιμοποιούν οι μπάρμαν για να επικοινωνούν κρυφά.

Ο μπάρμαν, ένας ρόλος που καλεί όσους είναι αρκετά γενναίοι για να αντέξουν τα ξενύχτια, τα παρατεταμένα ωράρια και τις συναντήσεις με την περιστασιακά μεθυσμένη πελατεία, κάθε άλλο παρά μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο είναι. Πρόκειται για ένα επάγγελμα υψηλής ταχύτητας, υψηλής ενέργειας που εξαρτάται από την αποτελεσματική επικοινωνία για την ομαλή λειτουργία του, και εκεί είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι οι αινιγματικοί αριθμητικοί κώδικες.

Ενώ πολλοί από αυτούς τους κωδικούς χρησιμεύουν ως γρήγοροι αγωγοί για την έκφραση άμεσων αναγκών που σχετίζονται με τη δουλειά, ένας σημαντικός αριθμός χρησιμοποιείται έξυπνα για την επικοινωνία με τους πελάτες.

Σε μια δημοσίευση του Reddit, ένα άτομο μοιράστηκε πως: «Πριν από λίγο καιρό μου είπαν για έναν “κώδικα των μπάρμαν”, ο οποίος αποτελείται από διάφορους αριθμούς που χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν πράγματα στο μπαρ είτε κρυφά είτε γρήγορα μεταξύ του προσωπικού».

 Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αυτών των ινκόγκνιτο κωδικών αριθμών:

86: Αυτός ο αριθμητικός ψίθυρος σηματοδοτεί ότι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είναι πλέον διαθέσιμο ή ότι ένας ελαφρώς μεθυσμένος θαμώνας αρχίζει να συνέρχεται.
68: Η επιστροφή του προϊόντος που κάποτε είχε εξαλειφθεί στην απογραφή.
200: Ένας ταπεινός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να ειδοποιήσετε τους συναδέλφους για έναν πελάτη που περιμένει υπομονετικά στο μπαρ.
700: Εάν αυτό το ψηφίο αναφωνηθεί παιχνιδιάρικα στο μπαρ, είναι μια αδιάκριτη ένδειξη ότι ένα ελκυστικό άτομο βρίσκεται ανάμεσα στους πελάτες.
Shoes: Το διακριτικό αλλά κολακευτικό παρατσούκλι για μια εντυπωσιακά ελκυστική γυναίκα.
601: Ένας διακριτικός τρόπος να πεις «με συγχωρείτε, με καλεί η φύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, αυτοί οι κώδικες είναι αυτοανακηρυγμένοι από όσους έχουν περπατήσει στο μονοπάτι της βιομηχανίας της εστίασης, και κάθε εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό της μοναδικό σύνολο σημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.