ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το τζιν σου; – Αρκεί να το βάζεις στην… κατάψυξη;

Κι όμως μπορεί να πάθεις μέχρι και μυκητίαση

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το τζιν σου; – Αρκεί να το βάζεις στην… κατάψυξη;

Αν έχετε κάνει μια αναζήτηση για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα τζιν σας, θα έχετε πέσει πάνω σε οδηγίες που λένε να μην τα πλένετε τακτικά και να τα βάλετε στην… κατάψυξη!

Οι «ειδικοί» αναφέρουν πως η κατάψυξη «σκοτώνει» τα μικρόβια χωρίς να καταστρέφει το υλικό και το αγαπημένο σας τζιν χρειάζεται μόνο περιστασιακό πλύσιμο.

Αλλά είναι αυτό πραγματικά αλήθεια;

Μπορεί πραγματικά ο καταψύκτης να κάνει τόσο καλή δουλειά στην απολύμανση όσο το σαπούνι και το νερό;

Ο δερματολόγος Alok Vij από την Cleveland Clinic, πάντως, σας ενημερώνει για τα μικρόβια που υπάρχουν στα τζιν σας! Το αγαπημένο σας παντελόνι έρχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε επαφή με: γύρη, σκόνη και ακάρεα, βρωμιά, μούχλα, σωματίδια τροφής, νεκρά κύτταρα του δέρματος, λάδια και ιδρώτα!

Αυτά τα υπολείμματα μετατρέπουν τα ρούχα σας σε έδαφος αναπαραγωγής για όλα τα είδη βακτηρίων. Αν πλένετε τα ρούχα σας, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Το απορρυπαντικό θα τα σκοτώσει.

Τι μπορεί όμως να συμβεί αν δεν απολυμαίνετε τακτικά τα τζιν σας;

«Η περίσσεια βακτηρίων στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα, ένα εξάνθημα που μοιάζει με ακμή στα πόδια σας» λέει ο Dr. Vij.

Προειδοποιεί επίσης ότι μπορεί να εκθέσετε τον εαυτό σας σε μυκητιασικές λοιμώξεις.

«Καθώς φοράτε το τζιν σας, οι μυκητιασικοί οργανισμοί μπαίνουν στα πόδια του παντελονιού σας καθώς το τραβάτε προς τα πάνω. Αν φοράτε αυτά τα τζιν ξανά και ξανά χωρίς να τα περάσετε από το πλυντήριο, μπορεί να περάσετε τον μύκητα στη βουβωνική χώρα ή στον μηρό σας. Έτσι, δεν θα έχετε μύκητες μόνο στα πόδια, αλλά θα έχετε και φαγούρα και σε άλλα σημεία του σώματος», αναφέρει ο ίδιος.

Η κατάψυξη απολυμαίνει τα τζιν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν γίνεται. Και πώς εξηγείται; Για να σκοτώσετε τα βακτήρια, πρέπει να φτάσετε τους 80 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Δεδομένου ότι οι καταψύκτες βρίσκονται γύρω στους 0 με 4 βαθμούς, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καθαρίσετε έτσι τα τζιν σας.

«Το πλύσιμο είναι ο μόνος τρόπος για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια, τα τρόφιμα και η βρωμιά που βοηθούν τα βακτήρια να ευδοκιμήσουν». επισημαίνει ο Dr. Vij.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα τζιν;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πλένετε τα τζιν κάθε φορά που τα φοράτε. «Ένας καλός κανόνας είναι να τα πλένετε αφού τα έχετε φορέσει 2-3 φορές», αναφέρει ο Dr. Vij.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.