Με αυτά τα μυστικά θα διατηρήσουν τη μυρωδιά τους τα λουλούδια

Τι πρέπει να κάνετε

Με αυτά τα μυστικά θα διατηρήσουν τη μυρωδιά τους τα λουλούδια

Η άνοιξη είναι πλέον εδώ και τα όμορφα φρέσκα λουλούδια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές αυλές.

Από τα τριαντάφυλλα μέχρι τους νάρκισσους, τα πρώτα σημάδια του ζεστού καιρού φέρνουν πολύχρωμες ανθοφορίες.

Καθώς τα κόβετε, ωστόσο, προσέξτε να αποφύγετε το ένα λάθος που σίγουρα θα μειώσει τη διάρκεια ζωής τους: να μην τα διατηρείτε καθαρά.

Τα λουλούδια είναι ζωντανά πράγματα, και με τη ζωντανή φυτική ύλη έρχονται και τα βακτήρια.

Προλάβετε τους βρώμικους μίσχους, το βρώμικο νερό και τα βρώμικα βάζα που μπορεί να μαράνουν τα άνθη σας, ακολουθώντας αυτές τις 3 συμβουλές.

Κόψτε τα φρέσκα λουλούδια με καθαρά εργαλεία

Ξεκινήστε με καθαρά εργαλεία. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να απολυμάνετε το ψαλίδι σας πριν το κούρεμα, διασφαλίζει ότι τα λουλούδια σας δεν θα μολυνθούν αμέσως με τυχόν βακτήρια που κρύβονται από την προηγούμενη κηπουρική σας.

Όταν κόβετε τα κοτσάνια με ένα αιχμηρό, φρεσκοκαθαρισμένο εργαλείο, αφήνετε το νερό να μπει στο κοτσάνι χωρίς να εμποδίζεται από μια κουρελιασμένη κοπή. Θυμηθείτε να τα κόψετε σε μια ωραία γωνία 45 μοιρών για μέγιστη απορρόφηση νερού!

Δώστε σχήμα στους μίσχους

Τώρα που έχετε καθαρά κομμένα λουλούδια, δώστε σχήμα στους μίσχους σας. Τα φύλλα προς την κορυφή μπορούν να δημιουργήσουν ένα γεμάτο, πλούσιο αποτέλεσμα, αλλά τα φύλλα που αφήνονται κοντά ή κάτω από την επιφάνεια του νερού μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων καθώς τα φύλλα μουσκεύουν. Συμβουλή: Το κόψιμο των φύλλων διατηρεί και τη μυρωδιά, καθώς περνούν οι μέρες. Δεν είναι τα λουλούδια που αρχίζουν να ξινίζουν, είναι τα φύλλα που αγγίζουν το νερό και εκπέμπουν αυτή την λιγότερο από υπέροχη μυρωδιά.

Παρακολουθήστε το νερό τους

Προσέχετε το νερό σας. Θα παρατηρήσετε ότι με τον καιρό, το κάποτε καθαρό νερό των λουλουδιών σας θα κιτρινίσει και θα θολώσει. Κάθε δύο ή τρεις μέρες, πετάξτε το νερό και ξαναγεμίστε με καθαρό, χλιαρό νερό.

Εάν έχουν χάσει λίγο νερό ή παρατηρήσετε ότι το νερό αρχίζει να θολώνει νωρίτερα από ό,τι κάθε λίγες μέρες, πιθανότατα έχετε ένα στέλεχος που πρέπει να κοπεί ή να απορριφθεί εντελώς. Κόβοντας λίγο το κοτσάνι, όταν αλλάζετε το νερό μπορεί να ζωντανέψει την ανθοδέσμη και έτσι τα λουλούδια σας μπορεί να τραβήξουν ξανά την προσοχή.

Φροντίστε το βάζο

Μόλις τα λουλούδια σας μαραθούν και τα πετάξετε, περιποιηθείτε το βάζο σας με προσοχή. Συχνά, πετάμε βιαστικά τα παλιά λουλούδια και το νερό τους έξω και μετά ξεπλένουμε γρήγορα τα βάζα μας πριν τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη χρήση τους. Δυστυχώς, αυτό το γρήγορο ξέβγαλμα αποτυγχάνει να καθαρίσει το βάζο από τυχόν βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί κατά μήκος των πλευρών και του πυθμένα ενός δοχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό σε αδιαφανή ή βαμμένα βάζα, καθώς είναι δύσκολο να δούμε ξεκάθαρα εάν το βάζο είναι καθαρό. Φροντίστε να πλύνετε με σαπούνι και να στεγνώσετε καλά τα βάζα σας πριν τα αποθηκεύσετε. Για αγγεία ή βαμμένα δοχεία που είναι πιο δύσκολα να φανεί αν είναι εντελώς καθαρά, μια καλή δόση λευκού ξιδιού και μαγειρικής σόδας είναι η λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.