Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος το conditioner; – Αυτά είναι τα 5 σημάδια

Ο στόχος ενός conditioner είναι να μειώσει το pH των μαλλιών μετά το λούσιμο

Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος το conditioner; – Αυτά είναι τα 5 σημάδια

Το γεγονός ότι χρησιμοποιείς τακτικά conditioner, δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σου λαμβάνουν τη βέλτιστη περιποίηση.

Ο στόχος ενός conditioner είναι να μειώσει το pH των μαλλιών μετά το λούσιμο, το οποίο εξομαλύνει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας για να δώσει πιο απαλές, πιο λαμπερές ίνες. Επιπλέον, περιέχει ενυδατικά μαλακτικά που βοηθούν στη θρέψη και την απαλότητα των μαλλιών.

Παρακάτω, θα δεις τα σημάδια που δείχνουν ότι το conditioner σου δεν λειτουργεί:

Τα μαλλιά σου είναι χαλαρά ή επίπεδα

Εάν νιώθεις τα μαλλιά σου χαλαρά ή επίπεδα, μπορεί να οφείλεται στο ότι το conditioner σου είναι πολύ βαρύ. Για να τους δώσεις ζωή, αναζήτησε ένα μαλακτικό που δίνει όγκο. Αυτές οι φόρμουλες τείνουν να είναι εξαιρετικά ελαφριές και επιτρέπουν στα μαλλιά σου να λαμβάνουν την υγρασία που χρειάζονται χωρίς να τα βαραίνουν.

Τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή εύθραυστα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αφιερώσεις χρόνο για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, να τα ξεπλύνεις και να γίνουν ξηρά και εύθραυστα όπως πριν. Εάν αυτό ακούγεται οικείο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα βαθύ μαλακτικό.

Τα μαλλιά σου κολλάνε μόλις τα ξεβγάλεις

Το πολύ βαρύ conditioner δημιουργεί μια κολλώδη αίσθηση, οπότε αν τα αισθάνεσαι έτσι μετά τη χρήση του conditioner, ήρθε η ώρα να στραφείς σε κάτι πιο ελαφρύ.

Έχεις υπερβολικό φριζάρισμα

Όταν τα μαλλιά σου φριζάρουν, είναι σημάδι ότι χρειάζονται ένα πιο βαρύ conditioner. Το φριζάρισμα συμβαίνει όταν η υγρασία διεισδύει στην επιφάνεια των μαλλιών σου, που είναι πιο πιθανό να συμβεί σε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Δυσκολεύεσαι να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου

Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να χτενίσεις τα μαλλιά σου, ειδικά αν ξεμπερδεύεις ενώ το conditioner σου είναι μέσα (οι περισσότεροι επαγγελματίες προτείνουν να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με φαρδιά δόντια στο ντους για να αντιμετωπίσεις τυχόν κόμπους) .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις βρεις το κατάλληλο conditioner, φρόντισε να το εφαρμόσεις σωστά. Οι άκρες είναι το παλαιότερο μέρος της τρίχας σου και χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα. Και, αν αντιμετωπίζεις έλλειψη όγκου ή εάν έχεις λεπτά μαλλιά, απόφυγε να εφαρμόζεις conditioner στις ρίζες σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.