ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μπορείτε να καθαρίσετε με αλουμινόχαρτο την κουζίνα σας; – Δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Το αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα πρακτικό και χρήσιμο γι΄αυτό και σπάνια λείπει από την κουζίνα

Μπορείτε να καθαρίσετε με αλουμινόχαρτο την κουζίνα σας; – Δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Το αλουμινόχαρτο φαίνεται πως έχει πολλές χρήσεις καθώς μπορεί να βοηθήσει και στο καθαρισμό μαγειρικών σκευών.

Δείτε αναλυτικά:

Κατσαρόλες και τηγάνια

Αν τα καμένα λίπη από την κατσαρόλα ή το τηγάνι δεν φεύγουν με το σφουγγάρι, δοκιμάστε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο. Τρίψτε καλά με λίγο υγρό σαπούνι και θα δείτε αμέσως διαφορά. Καλό είναι να αποφεύγετε αυτή τη μέθοδο στα αντικολλητικά σκεύη.

Σχάρες φούρνου

Συχνά οι σχάρες φούρνου γεμίζουν από καμμένα λίπη. Αν μάλιστα ξεραθούν είναι δύσκολο να καθαρίσουν. Δοκιμάστε να τρίψετε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο και μικρή ποσότητα απορρυπαντικού. Βοηθά και η μαγειρική σόδα.

Θα μπορούσατε επίσης να καλύψετε τη σχάρα με μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, να την πασπαλίσετε με λευκό ξίδι και να αφήσετε το μείγμα να αφρίσει. Στη συνέχεια τρίψτε με αλουμινόχαρτο και τα λίπη θα εξαφανιστούν.

Βρύσες και μαγειρικά σκεύη

Ουσιαστικά, όλα τα κουζινικά σκεύη που περιέχουν μέταλλο – σκεφτείτε μαχαίρια, τηγάνια και κατσαρόλες από χυτοσίδηρο – και εκτίθενται συχνά στο νερό είναι βέβαιο ότι θα σκουριάσουν, συμπεριλαμβανομένων της βρύσης χρωμίου και του νεροχύτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν παρατηρήσετε να σχηματίζεται σκουριά στα σκεύη και τις βρύσες, απλώς βρέξτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με νερό και τρίψετε με κυκλικές κινήσεις πάνω από τη σκουριά, φροντίζοντας να διατηρήσετε το αλουμινόχαρτο υγρό σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Σταδιακά, θα δείτε τη σκουριά να ξεκολλάει από τη μεταλλική επιφάνεια και να μεταφέρεται στο φύλλο. Μόλις φύγει όλη η σκουριά, απλώστε γρήγορα στις επιφάνειες μια υγρή πετσέτα και στη συνέχεια μια στεγνή για να τις γυαλίσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.