ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Να τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη λίμπιντο και τη συχνότητα των επαφών

Οι επιστήμονες συμφωνούν

Να τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη λίμπιντο και τη συχνότητα των επαφών

Μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης σε 1.709 άνδρες που είναι άνω των 40 ετών, για τον τρόπο ζωής τους και για την σεξουαλική τους ικανοποίηση, αποκάλυψε πως όσοι άνδρες γυμνάζονταν έκαναν και καλύτερο σeξ αλλά και είχαν λιγότερα προβλήματα σε αυτό.

Μια άλλη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πήρε ως δείγμα 78 άνδρες που είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους άνδρες να ξεκινήσουν την άσκηση, κάνοντας τέσσερις φορές την εβδομάδα περίπατο, τουλάχιστον μιας ώρας. Ύστερα από εννέα μήνες, η φυσική τους κατάσταση είχε μεγάλη βελτίωση, το ίδιο και η σεξουαλική τους ζωή. Είχαν περισσότερη ερωτική επιθυμία, μεγαλύτερη και ευκολότερη διέγερση αλλά και πιο έντονους οργασμούς.

Επίσης σε μια έρευνα που έγινε στη Σιγκαπούρη, οι επιστήμονες έγραψαν σε πρόγραμμα άσκησης 90 παχύσαρκους άνδρες και έξι μήνες αργότερα, οι περισσότεροι ανέφεραν πως έκαναν καλύτερο σεξ, με εκείνους που έκαναν άσκηση μέτριας έντασης και όχι χαμηλής, να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Σύμφωνα άλλωστε με τους επιστήμονες, μόνο η μέτριας έντασης άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλικότητα, αφού τα πολύ επίπονα προγράμματα σε υψηλή ένταση, μάλλον περιορίζουν τη λίμπιντο. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας εξέτασαν τις αθλητικές συνήθειες και τη λίμπιντο 1.077 ανδρών αθλητών, παρατηρώντας ότι η τακτική, μέτριας έντασης άσκηση είχε ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία. Αντίθετα, τα πολύ επίπονα προγράμματα, όπως ο μαραθώνιος ή κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, αποδείχθηκαν τόσο κουραστικά που κατέληγαν να μειώσουν τη λίμπιντο αλλά και να επηρεάσουν άσχημα τη σεξουαλική λειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.