Να τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των αυγών στα σκεύη σας

Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο προετοιμάζονται, από βραστά μέχρι ομελέτα αν δεν πλένετε σωστά τα πιάτα σας, τότε να περιμένετε πως η μυρωδιά τους δεν θα φύγει εύκολα

Να τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των αυγών στα σκεύη σας

Τα αυγά είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας γιατί μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και κανείς δεν λέει όχι σε μια νόστιμη ομελέτα. Είναι όμως αλήθεια ότι αφήνουν μία πολύ έντονη μυρωδιά στα πιάτα.

Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο προετοιμάζονται, από βραστά μέχρι ομελέτα αν δεν πλένετε σωστά τα πιάτα σας, τότε να περιμένετε πως η μυρωδιά τους δεν θα φύγει εύκολα.

Θεωρούμενη ως το πιο ευέλικτο συστατικό κουζίνας, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των αυγών. Πάρτε ένα βαθύ δοχείο. Προσθέστε νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τώρα, βουτήξτε τα σκεύη και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τα σκεύη με σαπούνι πιάτων και στεγνώστε.

Τρίψτε τα πιάτα σας με τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι. Ο κύριος ένοχος της μυρωδιάς του αυγού που περισσεύει είναι τα υπολείμματα φαγητού και μερικές φορές τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορείτε καν να τα δείτε. Εάν τρίψετε τελείως κάθε πιάτο, είναι βέβαιο ότι θα αφαιρέσετε όλο το φαγητό. Πλύντε 2 φορές με σαπούνι πιάτων και είστε έτοιμοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.