ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Νοοτροπία του καρχαρία»: Tι ακριβώς είναι και γιατί πρέπει να την «υιοθετήσετε»;

Σκέψου και λειτούργησε σαν καρχαρίας και θα δεις τρομακτικά οφέλη στην επαγγελματική σου ζωή

«Νοοτροπία του καρχαρία»: Tι ακριβώς είναι και γιατί πρέπει να την «υιοθετήσετε»;

Ο Charles «Μοοkie» Golden  είναι ένας επιχειρηματίας που κατάφερε ν’ ανοίξει πέντε καταστήματα Jersey Mike που έχουν ως σπεσιαλιτέ τα σάντουιτς. Όπως λέει δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε «υιοθετήσει» τη «νοοτροπία του καρχαρία».

Ο ίδιος τονίζει πως ήταν πάντα αποφασισμένος να πετύχει, γεμάτος κίνητρο, κάτι που τον βοήθησε ως παλαιστή στο λύκειο και ως επιχειρηματία στην ενήλικη ζωή.

Οι καρχαρίες, τονίζει ο Golden, δεν σταματούν ποτέ να προχωρούν. Ποτέ δεν κοιτάζουν κάτω – πάντα ψηλά. Οι καρχαρίες είναι περίεργοι, μαθαίνουν συνέχεια και σέβονται το περιβάλλον τους, ιδιαίτερα τους άλλους καρχαρίες. Αυτά τα ψάρια είναι ευέλικτα και καταφέρνουν να επιβιώνουν σε κάθε περίσταση.

Ο Golden λέει ότι οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι στα Jersey Mike «ζουν σύμφωνα με τις διδασκαλίες του». Εισήχθησαν για πρώτη φορά στην έννοια της νοοτροπίας του καρχαρία το 2019, όταν ο πρώην παίκτης του NBA και νυν ομιλητής, Walter Bond, μίλησε με τον CEO του Jersey Mike, Peter Cancro.

Ο Bond μοίρασε αντίγραφα του βιβλίου του «Κολύμπα! Πώς ένας καρχαρίας, μία εχενίδα και ένα παράσιτο σού μαθαίνουν τι σημαίνει ηγέτης, καθοδήγηση και το επόμενο επίπεδο επιτυχίας» σε κάθε συμμετέχοντα. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκονταν ιδιοκτήτες franchise εταιρειών, διευθυντές και άλλοι ηγέτες. Ο Bond παρουσίασε το σχέδιο της νοοτροπίας του καρχαρία, για να το ακολουθήσουν όλοι στο Jersey Mike.

Ο Golden τόνισε: «Ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό. Σίγουρα οδήγησε τα καταστήματά μου και τους ανθρώπους που εργάζονται για μένα στο επόμενο επίπεδο», σημειώνοντας ότι διάβασε το βιβλίο του Bond μέσα σε μία μέρα. Η ανάπτυξη της εταιρείας φέρνει προκλήσεις και ιδιαίτερα όταν επιχειρείται σ’ ένα ταραχώδες οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό που έχουμε βιώσει όλοι τα τελευταία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτο πόσες φορές είπαμε ο ένας στον άλλον, ότι οι καρχαρίες πάντα προχωρούν μπροστά». Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως η νοοτροπία του καρχαρία είναι για όλους. Θυμάται ένα μέλος της ομάδας που ήρθε πρόσφατα στην εταιρεία, ότι μετά από δύο εβδομάδες που άκουγε τους συναδέλφους του να αναφέρουν επανειλημμένα τη νοοτροπία του καρχαρία, είπε: «Συγγνώμη, δεν είμαι καρχαρίας». Και οι δρόμοι τους χώρισαν φιλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.