ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο μαθηματικός γρίφος που «τρέλανε» το διαδίκτυο

Εσείς μπορείτε να τον λύσετε;

Ο μαθηματικός γρίφος που «τρέλανε» το διαδίκτυο

Μας αρέσουν οι μαθηματικοί γρίφοι. Ειδικά όταν βρίσκουμε την απάντηση.

Και συνήθως όσο πιο απλός φαίνεται ένας γρίφος, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρούμε τη λύση. Όπως αυτό εδώ το φαινομενικά απλό πρόβλημα ποτ έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας (για να δροσιστούμε και λίγο) στο internet.

Ένας απλός μαθηματικός γρίφος που δημοσιεύτηκε στο Mumsnet, ένα φόρουμ γονέων, έχει πάνω από 500 σχόλια επειδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στη σωστή απάντηση.

Εδώ είναι η ερώτηση:

Ένας άντρας αγοράζει ένα άλογο για 60 ευρώ. Πουλάει το άλογο για 70 ευρώ. Στη συνέχεια αγοράζει το άλογο για 80 ευρώ. Και πουλά ξανά το άλογο για 90 ευρώ. Τελικά, πόσα χρήματα έβγαλε ή έχασε ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Οι περισσότεροι από τους χρήστες του Mumsnet δημοσίευσαν ένα ποσό μεταξύ 10 και 30 ευρώ

Εσείς τι νομίζετε;

Η σωστή απάντηση είναι: 20 ευρώ.

Ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να προσεγγίσετε κάθε συναλλαγή ξεχωριστά: -60 + 70 = 10 και -80 + 90 = 10.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άνθρωπος λοιπόν που πουλούσε και αγόραζε το άλογο, έβγαλε 10 ευρώ από κάθε συναλλαγή. Αν τα προσθέσουμε θα καταλήξουμε στη σωστή απάντηση. Το κέρδος του ήταν 20 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.