ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι τρεις ιαπωνικές αρχές για να είναι πάντα το σπίτι σε τάξη

Τις εξάγουν και στο εξωτερικό

Οι τρεις ιαπωνικές αρχές για να είναι πάντα το σπίτι σε τάξη

Οι ιαπωνικές αρχές οργάνωσης του σπιτιού έχουν φτάσει σε όλον τον κόσμο και προσφέρουν τάξη και αρμονία, δίνοντας έμφαση στην απλότητα και στη δημιουργία ατμόσφαιρας που κάνει καλό στην πνευματική υγεία.

Οι παρακάτω τρεις αρχές των Ιαπώνων είναι αυτές που εφαρμόζουν οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλοντος Ηλίου και μπορείς να τις προσαρμόσεις στις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

«Ma»

Η έννοια του «Ma», που περιγράφεται ως μια παύση στον χρόνο ή ένα κενό στον χώρο. Αλλά κυρίως μεταφράζεται στο να απομακρυνθεί κάθε αντικείμενο που δεν θεωρείται βασικό και στην χρήση επίπλωσης που είναι απαραίτητη. Έτσι το περιβάλλον θα είναι πιο ήρεμο. Απομάκρυνε λοιπόν τα περιττά αντικείμενα, φτιάχνοντας έναν χώρο πιο ανοικτό. Δημιούργησε διαστήματα ανάμεσα στα αντικείμενα για να επιτρέψεις στο μάτι να ξεκουραστεί. Δημιούργησε λειτουργικές γωνίες και βάλτε τα έπιπλα με έναν τρόπο για να δημιουργηθεί ισορροπία, με ελεύθερες περιοχές και χωρίς συνωστισμό.

«Danshari»

Η τέχνη του decluttering. Μια οργάνωση του χώρου ώστε να απλοποιηθεί, διώχνοντας τα περιττά υπάρχοντα και δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία. Η αρχή δομείται γύρω από τις τρεις συλλαβές:

Dan: Πάρε την απόφαση να ξεφορτωθείς περιττά αντικείμενα και να απαλλαγείς από την προσκόλληση στα υλικά αγαθά που δεν εξυπηρετούν πλέον κάποιο σκοπό ή δεν φέρνουν χαρά.
Sha: Πέτα τα αντικείμενα που έχεις χαρακτηρίσει περιττά στο πρώτο στάδιο
Ri: Αλλαγή νοοτροπίας, δίνοντας αξία στις σχέσεις και τις εμπειρίες και όχι στα υλικά αντικείμενα.

«Oosouji»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η τεχνική καθαρισμού και οργάνωσης για να υποδεχτείς με αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης τον καινούργιο χρόνο, ώστε να ξεκινήσεις με καθαρό σπίτι και μυαλό. Έτσι, μέσα από τη φυσική τάξη θα πετύχεις και την πνευματική ισορροπία. Για να εφαρμόσεις αυτήν την τεχνική, φτιάξε για αρχή ένα πλάνο, εντοπίζοντας τις περιοχές του σπιτιού που απαιτούν προσοχή και βάζοντας σε σειρά σπουδαιότητας τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν. Στη συνέχεια: Πιάσε ένα ένα τα δωμάτια και κάνε ξεκαθάρισμα, δωρίζοντας, ανακυκλώνοντας ή πετώντας αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι. Καθάρισε καλά τους χώρους. Με άλλα λόγια, κάνε «γενική», εστιάζοντας στα πιο δύσκολα και παραμελημένα σημεία. Οργάνωσε τους χώρους με τρόπο που να επιτρέπει την καλύτερη πρόσβαση και κίνηση. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τη θέση των επίπλων, για να γίνει η διάταξη πιο λειτουργική, καθώς και να επιλέξεις καλύτερες αποθηκευτικές λύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.