ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε σημάδια προσωπικότητας που δείχνουν ότι είσαι κλασάτο άτομο

Μήπως τα έχεις;

Πέντε σημάδια προσωπικότητας που δείχνουν ότι είσαι κλασάτο άτομο

Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, το να είσαι “κλασάτη”, αριστοκρατική, αφορά κάτι πολύ περισσότερο από το ρούχο που φοράς ή το πόσο προσεγμένη είναι η προφορά σου και οι λέξεις που χρησιμοποιείς. Eίναι το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου και συμπεριφέρεσαι στους άλλους.

Υπάρχουν, μάλιστα, μια σειρά από χαρακτηριστικά προσωπικότητας που σε εντάσσουν σταθερά στην κλασάτη κατηγορία!

Παρακάτω θα διαβάσεις για τα πέντε κύρια σημάδια προσωπικότητας που δείχνουν ότι είσαι κλασάτο άτομο.

Αντιμετωπίζεις τους άλλους με αξιοπρέπεια

Ένα σημάδι ότι είσαι κλασάτο άτομο είναι ότι αντιμετωπίζεις όλους όσους συναντάς με αξιοπρέπεια. Αποφεύγεις να κουτσομπολεύεις ανθρώπους. Σέβεσαι την ιδιωτική ζωή τους. Το πιο σημαντικό, δίνεις στους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.

Είτε λοιπόν μιλάς με την καθαρίστρια μιας εταιρείας είτε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, έχεις οπτική επαφή, ακούς προσεκτικά και λαμβάνεις υπόψη αυτά που έχουν να σου πουν και οι δύο.

Ενεργείς με χάρη

Όταν ενεργείς με χάρη, αποφεύγεις την «κακή συμπεριφορά». Έχεις επίγνωση του πώς αντιδράς στους άλλους και αντί να είσαι πιεστική, αγενής ή να μιλάς δυνατά, προτιμάς να είσαι ευγενική, χαλαρή και κομψή.

Ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να φωνάζεις δυνατά για να πάρεις αυτό που θέλεις. Το να είσαι απλώς ευγενική και ζεστός χαρακτήρας, μπορεί να αναδείξει την κλασάτη φύση σου. Είσαι αρκετά έξυπνη συναισθηματικά ώστε να αντιδράς κατάλληλα σε ότι παρουσιάζεται στο δρόμο σου. Το χειρίζεσαι με χάρη.

Είσαι ένα πολύπλευρο άτομο

Ένα αριστοκρατικό άτομο είναι συνήθως σε θέση να συνομιλεί καλά με τους άλλους. Αλλά για να μπορέσεις να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πρέπει να έχεις κάτι να πεις. Γι’ αυτό οι περισσότεροι κλασάτοι άνθρωποι ταξιδεύουν, έχουν πάθη ή χόμπι ή είναι καλά μορφωμένοι/εκπαιδευμένοι στους αντίστοιχους τομείς τους.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πλούσια ή πανεπιστημιακός για να είσαι κλασάτη, αλλά μάλλον ότι πρέπει να έχεις κάποια εμπειρία ζωής για να είσαι καλή συνομιλητής!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Το να είσαι πολύπλευρο άτομο σημαίνει ότι δουλεύεις σκληρά . Έχεις ισορροπία στη ζωή σου και εκθέτεις τον εαυτό σου σε νέες εμπειρίες. Όλα αυτά συμβάλλουν και ενισχύουν το επίπεδο σου.

Με αυτούς τους τρόπους θα δείχνεις και θα νιώθεις πιο γοητευτική

Αποπνέεις αυτοπεποίθηση

Όταν κάνεις όλα τα παραπάνω, είναι φυσικό να αποπνέεις αυτοπεποίθηση. Οι κλασάτοι άνθρωποι είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κλασάτοι άνθρωποι είναι αυτό που αποκαλούμε πολλές φορές «ήρεμη δύναμη»…δεν τους βλέπεις να είναι οι πιο φωνακλάδες στο πάρτι. Αντίθετα, είναι αυτοί που μιλούν πιο ήρεμα αλλά έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση!

Και πολλά από αυτά σχετίζονται με το γεγονός ότι όταν έχεις αυτοπεποίθηση, είσαι αρκετά ασφαλής μέσα σου για να είσαι απλά ΕΣΥ. Είσαι αυθεντική και δίνεις στους άλλους τον χώρο να είναι το ίδιο!

Έχεις αυτοέλεγχο

Ένας κλασάτος άνθρωπος είναι πολλά πράγματα, αλλά το να έχει αυτοέλεγχο είναι αυτό που τα κρατάει όλα μαζί! Το να ενεργείς με χάρη, να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με αξιοπρέπεια και να παραμένεις ταπεινή και συμπονετική, δεν είναι πάντα εύκολο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοέλεγχος σημαίνει ότι δεν είσαι σκλάβος των συναισθημάτων σου, ούτε αντιδράς υπερβολικά σε δύσκολες καταστάσεις. Να μη ξεχνάς να είσαι χαλαρή, ήρεμη και συγκεντρωμένη. Και όταν έχεις αυτές τις ιδιότητες, ανεξάρτητα από το τι σου φέρνει η ζωή, η κλασάτη σου φύση θα αναδεικνύεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.