ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πώς να αφαιρέσετε βρωμιά και σκόνη από τους τοίχους χωρίς να αφήσετε σημάδια

Ποια είναι τα υλικά που που θα χρειαστείτε

Πώς να αφαιρέσετε βρωμιά και σκόνη από τους τοίχους χωρίς να αφήσετε σημάδια

Το πρόβλημα με τους λευκούς τοίχους, είναι ότι λερώνονται εύκολα και αυτό, είτε οφείλεται σε γρατζουνιές από την κίνηση των επίπλων είτε σε δαχτυλιές από μικρά παιδιά, είτε σε βρωμιές με το πέρασμα του χρόνου.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται αλλά και να είναι καθαροί.

Πώς να αφαιρέσετε βρωμιά και σκόνη από τους τοίχους

Με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη συσσωρεύεται σε όλες τις επιφάνειές μας, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων μας. Επιπλέον, οι γρατζουνιές των παπουτσιών μπορούν να αφήσουν πίσω τους ίχνη βρωμιάς.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Πανί από μικροΐνες

Απαλό σαπούνι πιάτων

Μαλακή βούρτσα καθαρισμού

Ξεσκονόπανο

Ξεσκονίστε τους τοίχους με ένα στεγνό πανί μικροϊνών, για να αφαιρέσετε ιστούς αράχνης, σκόνη και άλλα σωματίδια. Για γρήγορο καθάρισμα και μικρές βρωμιές, ανακατέψτε ζεστό νερό και ένα απαλό σαπούνι πιάτων.

Βουτήξτε ένα πανί μικροϊνών στο μείγμα και στύψτε καλά. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις για να καθαρίσετε τον τοίχο και ξεπλύνετε με ένα πανί που περιέχει μόνο νερό.

Σκουπίστε με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες και αφήστε το να στεγνώσει πλήρως στον αέρα.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από τοίχους

Μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από τους τοίχους—απλώς χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες λύσεις καθαρισμού, λέει η Jennifer Parnell, συνιδρυτής της Humble Suds, μιας σειράς μη τοξικών, βιώσιμων προϊόντων καθαρισμού. «Συνιστούμε να αποφεύγετε τη χρήση οποιωνδήποτε λευκαντικών παραγόντων στους τοίχους, καθώς μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα», αναφέρει. «Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οτιδήποτε είναι λειαντικό, καθώς θα καταστρέψει το φινίρισμα του τοίχου, και πιθανώς τη βαφή, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο πρόβλημα».

Υλικά που θα χρειαστείτε

Ήπιο καθαριστικό

Πανί από μικροΐνες

Μαγειρική σόδα

Ξύδι

Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό με ουδέτερο PH, σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Ισχυρά χημικά καθαριστικά μπορούν να καταστρέψουν το χρώμα του τοίχου, λέει η Parnell.

Ψεκάστε την περιοχή και αφήστε για λίγη ώρα.

Σκουπίστε απαλά τη βρωμιά από τον τοίχο. Μην πιέζετε πολύ δυνατά, γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το χρώμα.

Για πιο επίμονους λεκέδες,  χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και πάστα ξιδιού. Το πόσο θα χρησιμοποιήσετε,  εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο λεκές του τοίχου σας, λέει η Cohoon. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα, το νερό και λίγες σταγόνες λευκό ξύδι.

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ πρώτα και προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει τη σύσταση πάστας και μετά προσθέστε το ξύδι.

Απλώστε το μείγμα στον τοίχο και αφήστε το να στεγνώσει.

Σκουπίστε το αποξηραμένο μείγμα με ένα μαλακό πανί και επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

Πώς να διατηρήσετε τους τοίχους σας καθαρούς

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρείτε τους τοίχους σας καθαρούς, υπάρχουν μερικοί τρόποι να τους βοηθήσετε να φαίνονται καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Συνιστούμε να προσθέσετε το σκούπισμα των τοίχων στο μηνιαίο πρόγραμμα καθαρισμού σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους τοίχους, τα διακοσμητικά στοιχεία και τα εξαρτήματα σε χώρους με μεγάλη κίνηση, όπως εισόδους», λέει η Parnell. “Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε ολόκληρους τοίχους. Είναι αρκετό να καθαρίζετε τις περιοχές με συσσωρευμένη βρωμιά.”

Εάν δείτε πιο σκληρούς λεκέδες, όπως μαρκαδόρους ή λεκέδες από τρόφιμα, αφαιρέστε τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προτού προλάβουν να ξεραθούν, λέει η Parnell.

Διατηρήστε την ποιότητα βαφής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε φορά που καθαρίζετε βαμμένους τοίχους, να είστε προσεκτικοί, λέει η Cohoon. “Πολλές μουτζούρες και σημάδια μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια με την παραπάνω μέθοδο. Απλώς αποφύγετε το πολύ σκληρό τρίψιμο ή τη χρήση σκληρών χημικών ή εργαλείων που μπορούν να καταστρέψουν το χρώμα”, λέει. «Αυτό περιλαμβάνει λευκαντικό ή σφουγγάρια κατασκευασμένα από συμπολυμερές φορμαλδεΰδης-μελαμίνης-όξινου θειώδους νατρίου που μπορεί να είναι ένα θαύμα για τις μουτζούρες, αλλά μπορεί επίσης να χαλάσει το χρώμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.