Σε ποια ηλικία είναι πιο έξυπνος ο άνθρωπος;

Η συναισθηματική μας νοημοσύνη φαίνεται να βελτιώνεται με την ηλικία, αγγίζοντας το αποκορύφωμά της περίπου στα 60

Σε ποια ηλικία είναι πιο έξυπνος ο άνθρωπος;

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως με το πέρασμα του χρόνου ένας άνθρωπος γίνεται λιγότερο η περισσότεροι έξυπνοι- και οι απόψεις συνήθως διαφέρουν ανάλογα με τη δική μας ηλικία.

Έτσι, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι συνήθως διατείνονται ότι μέσα από την εμπειρία κατακτάται και η σοφία, ενώ οι νεότεροι υποστηρίζουν πως το γήρας σε κάνει λιγότερο εύστροφο και αποδυναμώνει τη μνήμη.

Σε ποια ηλικία ο άνθρωπος είναι πιο έξυπνος

Φυσικά, η ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος θεωρείται πιο έξυπνος εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα ορίσουμε την εξυπνάδα. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει διάφορες εκφάνσεις της ευφυΐας, καθώς και την ηλικία στην οποία η εκάστοτε ικανότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Ξεκινώντας από τη νεότερη, λοιπόν, ηλικία όπου κάποια πνευματική μας ικανότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, οι New York Times αποκάλυψαν πως η καλύτερη περίοδος για να μάθει κάποιος γρήγορα μια ξένη γλώσσα βρίσκεται μεταξύ 4 και 7 ετών. Η δυνατότητα αυτή παραμένει σε αρκετά καλά επίπεδα μέχρι την ηλικία των 17-18 ετών, οπότε και αρχίζει να φθίνει.

Όσον αφορά τα βέλτιστα επίπεδα επεξεργαστικής δύναμης του εγκεφάλου, την ικανότητα δηλαδή να σκεφτούμε και να ανακαλέσουμε πληροφορίες γρήγορα, οι επιστήμονες θεωρούν πως βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους σε ηλικία περίπου 20 ετών, με βάση την επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου MIT.

Από την άλλη, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η ηλικία κατά την οποία ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του καλύτερα και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα είναι τα 43 έτη.

Όσον αφορά τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, αυτή φαίνεται να βελτιώνεται με την ηλικία, αγγίζοντας το αποκορύφωμά της περίπου στα 60, σύμφωνα με σχετική μελέτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η ηλικία κατά την οποία ένας άνθρωπος έχει το πλουσιότερο λεξιλόγιο είναι τα 70 έτη, όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα «Insider».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.