ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σίγουρα θα σε βοηθήσουν: Πέντε σκέψεις που κάνουν άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Εσύ τις κάνεις;

Σίγουρα θα σε βοηθήσουν: Πέντε σκέψεις που κάνουν άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν πέντε σκέψεις που όλα τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση κάνουν και ίσως σε βοηθήσουν να τονώσεις και εσύ τη δική σου.

Ιδού μερικές σκέψεις που θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δε φοβάμαι τις προκλήσεις: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και όχι ως εμπόδια. Είναι πρόθυμοι να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους και να αντιμετωπίσουν νέες εμπειρίες με ενθουσιασμό, γνωρίζοντας ότι έχουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες να χειρίζονται οτιδήποτε τους έρθει.

Παίρνω πρωτοβουλία: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι προορατικοί παρά αντιδραστικοί. Δεν περιμένουν να συμβούν πράγματα. Αντίθετα, αναλαμβάνουν την ευθύνη των καταστάσεων και κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν. Δεν φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους, να αναλάβουν την ηγεσία ή να ξεκινήσουν συζητήσεις.

Διατηρώ τη θετική εικόνα του εαυτού μου: Η αυτοπεποίθηση συχνά πηγάζει από μια θετική εικόνα για τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση εστιάζουν στα δυνατά τους σημεία παρά στις αδυναμίες τους. Ασκούν τη συμπόνια και τη φροντίδα του εαυτού τους, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό τους με καλοσύνη και σεβασμό.

Μαθαίνω από την αποτυχία, δεν τρομάζω: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα φυσικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Αντί να μένουν στα λάθη, τα χρησιμοποιούν ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Θεωρούν τις αποτυχίες ως προσωρινές και διατηρούν μια ανθεκτική νοοτροπία, αναπηδώντας πιο δυνατά από πριν.

Δεν περιμένω επιβεβαίωση από άλλους: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση βασίζονται λιγότερο στην εξωτερική επικύρωση και περισσότερο στην εσωτερική. Αναγνωρίζουν την αξία τους εκ των έσω αντί να αναζητούν συνεχή επιβεβαίωση από τους άλλους. Αυτή η αυτοπεποίθηση τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις και πεποιθήσεις, αντί να επηρεάζονται από εξωτερικές απόψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αυτές οι σκέψεις σου φαίνονται άγνωστες, ίσως θα πρέπει να επενδύσεις λίγο χρόνο για ενδοσκόπηση ώστε να αλλάξεις ρότα. Μόνο κερδισμένη θα βγεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.