ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπίτι: Έξι κόλπα για να το κρατάς πάντα τακτοποιημένο

Και το κομμάτι της τάξης στο σπίτι δεν θέλει κόπο (μόνο) αλλά τρόπο!

Σπίτι: Έξι κόλπα για να το κρατάς πάντα τακτοποιημένο

Oι περισσότεροι άνθρωποι απεχθάνονται την ακαταστασία και τη βρωμιά και θέλουν το σπίτι τους να είναι καθαρό, τακτοποιημένο και άνετο.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά από μια γενική καθαριότητα και ένα ενδελεχές συμμάζεμα, κάτι που πολλές εργαζόμενες γυναίκες δεν έχουν τον χρόνο να το κάνουν. Μερικές φορές φαίνεται ότι γινόμαστε θύματα ενός φαύλου κύκλου ακαταστασίας. Παρακάτω θα διαβάσεις 6 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χώρο σου τακτοποιημένο, καθαρό και σε τάξη.

Κάθε μέλος της οικογένειάς σου θα πρέπει να έχει ένα κουτί για τα προσωπικά του αντικείμενα

Άφησε καθένα από τα μέλη της οικογένειάς σου να έχει το δικό του βολικό χώρο όπου μπορεί να αποθηκεύσει τα προσωπικά του αντικείμενα όπως κλειδιά, τηλέφωνο, κάρτες κ.λπ. Θα είναι πιο εύκολο γι ‘αυτούς να κρατούν τα πράγματά τους σε τάξη και να μην χάνουν χρόνο αναζητώντας τα.

Καθάρισε το σπίτι σου κάνοντας μικρά διαλείμματα

Μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου σε μικρά διαλείμματα μεταξύ άλλων, πιο σημαντικών δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, μπορείς να πας στην κουζίνα σου για να φτιάξεις τσάι. Κατά τη διάρκεια αυτών των 3-5 λεπτών αναμονής, μπορείς να τακτοποιήσεις ή να πλύνεις μερικά πιάτα ή να καθαρίσεις το πάτωμα σε ένα από τα δωμάτιά σου.

Χρησιμοποίησε αντιστατικό σπρέι για την καταπολέμηση της σκόνης

Εάν ψεκάζεις με έναν αντιστατικό σπρέι σε οθόνες και άλλες επιφάνειες ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών και τις σκουπίζεις με μια χαρτοπετσέτα, θα αποφύγεις τη συγκέντρωση σκόνης για δύο φορές περισσότερο από το συνηθισμένο.

Μετάφερε τα σκορπισμένα αντικείμενα στα μέρη όπου τα αποθηκεύεις

Βεβαιώσου ότι έχεις μια συγκεκριμένη θέση για κάθε αντικείμενο στο σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις τόσο πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου ψάχνοντας πράγματα. Θα σε βοηθήσει επίσης να κρατήσεις τα πράγματά σου σε τάξη. Το σπίτι σου δεν μπορεί να φαίνεται τακτοποιημένο εάν όλα τα πράγματα σου είναι πεταμένα από εδώ και από εκεί.

Κράτα τα απορρυπαντικά σε ένα μέρος

Ένα μικρό πλαστικό κουτί ή ένα μπολ μπορεί να είναι ο τέλειος βοηθός σου κατά τον καθαρισμό και δεν θα χρειαστεί να περπατάς ανάμεσα στα δωμάτια για να μεταφέρεις τα καθαριστικά. Απλώς έχε αυτό το κουτί μαζί σου όταν καθαρίζεις το σπίτι σου.

Προγραμμάτισε τις δουλειές του σπιτιού για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας

Μπορείς να προγραμματίσεις τις δουλειές του σπιτιού για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Για παράδειγμα, μπορείς να πλύνεις ρούχα τη Δευτέρα, να καθαρίσεις το μπάνιο σου την Τρίτη, να φτιάξεις φαγητό την Τετάρτη, να πλύνεις πατώματα την Πέμπτη και να ξεσκονίσεις και να σκουπίσεις το σπίτι την Παρασκευή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα και τα Σαββατοκύριακα σου θα είναι χωρίς αγγαρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.