ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

Ο κύριος λόγος είναι ότι θα βουλώσει ή θ' αρχίσει να μυρίζει έντονα

Τα 5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

Μπορεί να είναι πρακτικό καθώς πλένετε τα πιάτα ή μαγειρεύετε, να ρίχνετε στον νεροχύτη ορισμένα υγρά ή υπολείμματα τροφών, αλλά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ο κύριος λόγος είναι ότι θα βουλώσει ή θ’ αρχίσει να μυρίζει έντονα.

Επίσης, ό,τι πέφτει στην αποχέτευση καταλήγει κάπου οπότε θα πρέπει να προσέχετε τη ζημιά που θα μπορούσε να συμβεί στο περιβάλλον αλλά και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Τι δεν πρέπει να ρίχνετε στο νεροχύτη

Λάδι

Μην ρίχνετε ποτέ λάδι ( μαγειρεμένο ή όχι) στον νεροχύτη κουζίνας. Αναμιγνύεται με άλλα υπολείμματα δημιουργώντας μια λιπαρή πάστα που φράζει γρήγορα τις αποχετεύσεις. Τα λίπη, το βούτυρο και η μαργαρίνη είναι απαγορευμένα για τον ίδιο λόγο.

Κατακάθι καφέ

Κι όμως το κατακάθι του καφέ είναι από τις πιο κοινές αιτίες που βουλώνει ο νεροχύτης καθώς κολλάνε μεταξύ τους όταν είναι βρεγμένα. Μπορείτε να τα ρίχνετε στα φυτά αλλά όχι στην αποχέτευση.

Ρύζι και ζυμαρικά και χυλοπίτες

Το ρύζι όπως και τα ζυμαρικά διαστέλλονται στο νερό. Αν καθώς ξεπλένετε τα πιάτα γλιστρήσουν στο νεροχύτη ζυμαρικά ή ρύζι, σκουπίστε τα με ένα χαρτί ώστε να μην πάνε στην αποχέτευση καθώς θα φράξουν μαζί με άλλα υπολείμματα τροφών τους σωλήνες.

Φάρμακα

Τα φάρμακα αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο όταν προστίθενται στα απόβλητα νερού. Αντί να τα πετάξετε στον νεροχύτη, πάρτε τα ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακα και αφήστε τα σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης φαρμάκων.

Αλεύρι

Το αλεύρι αναμεμειγμένο με νερό δημιουργεί ένα παχύρρευστο, σαν κόλλα πολτό. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στις αποχετεύσεις. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι μπορεί να βουλώσει ο νεροχύτης αν συνηθίζετε να ξεπλένετε το αλεύρι στη βρύση.

Αυτοκόλλητα φρούτων και λαχανικών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που μπορείτε να βρείτε σε φρούτα και λαχανικά είναι από πλαστικό ώστε να μη διαλύονται στο νερό. Αντίθετα, μπορεί να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων, να παγιδευτούν σε φίλτρα επεξεργασίας λυμάτων ή να καταλήξουν σε ποτάμια και ωκεανούς όπου μπορούν να καταναλωθούν από την υδρόβια άγρια ​​ζωή. Επομένως, φροντίστε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα πριν πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.